Кадровите промени в правителството се приемат като елемент от начина, по който се отговаря на протестите, но всъщност това не е решението, което се търси, а промени, които са ясно обяснени от премиера и коалиционните ни партньори.

Важно е ангажиментът за изпълнение на правителствената програма да остане. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Той добави, че лично на него му е тъжно да се раздели с добри приятели и колеги, и им благодари за съвместната работа. Важното е да се знае, че от ден първи в работата на всеки министър оставката е в неговия джоб, каза още Желязков. Според него човек да е министър, не е награда, а е ангажимент, който се защитава всекидневно с работата.

Правителственият мандат трябва да се изпълни, защото изборите, на които политическите партии отиват, за да кандидатстват за доверието на избирателите, са онзи съд, на който всеки в края на мандата се явява, за да защити изпълнението на поетите ангажименти, коментира Росен Желязков.

Транспортният министър и кметът Здравко Димитров подписаха договор за модернизацията на железопътния възел Пловдив на стойност 250 милиона лева. Проектът обхваща подобряването на железния път, на контактната мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътните участъци Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, включително в гарите Пловдив-разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост "Тракия". Обектът е част от проекта "Развитие на железопътен възел Пловдив" и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа.