Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е научил за разпита на бившите си министри от журналистите. Той посъветвал по-рано Петя Аврамова и Николай Нанков да се явят в МВР в понеделник, след изборите. "Те сега ще си оставят кампанията, за да ходят да правят сеир на Радев", коментира Борисов.

Вътрешният министър Бойко Рашков пък разбрал случайно, че двамата бивши министри са призовани на разпит и обясни, че не се меси в разследването, съобщи bgonair.

"Ако той е казал на Петя Аврамова да не се яви на разпит, това е в контекста на неговото минало като една силова групировка СИК, която не познава законите на страната, нищо ново не чуваме", коментира вътрешният министър Бойко Рашков.

А бившият премиер отново заяви, че ще го съди заради обвиненията му, че притежава банка. "Той докато прави тези фантасмагории, че аз имам банка, днес вече сме оформили документите и го давам на съд, защото това са сериозни обвинения", уточни Борисов.

"Няма да коментирам твърденията на един пропаднал политик. И този пропаднал политик не може да ме притесни с нищо. Дали иска да води дело или не, е негов проблем", отвърна Рашков.

Двамата задочно размениха още обвинения. "Само за този месец са изтеглени 1,8 млрд. лв. Разбирате ли защо е тази пушилка?", заяви лидерът на ГЕРБ. "Тези пари е ясно откъде са", лаконичен беше Рашков. Той не коментира дали и Борисов ще бъде извикан на разпит.