Внукът на комунистическия лидер Тодор Живков формално не е председател на партията - за лидер е избрал жена - Зорница Атанасова, но самият той ще влезе в битката за общински съветник в София.

Славков съобщи пред Канал 3, че кандидат за кмет на София от "Напред, България", е скандално известният бивш депутат Страхил Ангелов, който се отцепи от БСП.

Сред кандидатите за местни управници има и генерали, като например ексшефът на пожарната Кирил Войнов, който ще участва в надпреварата за кмет на Костинброд, са уточнили от партията пред "Стандарт".

"Напред, България" ще се бори да вкара свои представители в общинските съвети на Костинброд, Асеновград, Сливен, Варна и Бургас.

Самият Тодор Славков заяви, че влиза в политиката, защото му е интересно, още повече, че се усеща като морален наследник на партията, основана от покойния му баща.

"Партията отново стъпи на краката си, запознаха ме с програмата, която в интерес на истината не бях чел, тя е писана през 1993 години, и с това ме грабнаха - тя е по-актуална от всякога, нищо не е направено, единственото, което е изпълнено, е членството на България в ЕС", каза още Славков пред TV7.

По думите му той ще работи за подобряване на образованието, което не можело да се сравнява с това преди години.

"Дори и в затвора не съм живял в нищета, но не ми беше лесно, не си мислите, че животът ми е минал само в купони", каза още Славков по повод миналото си.

Тодор Славков бе съден и оправдан за изнасилване през 1998 година, но по време на делото излежа 2 години в затвора.

Няма да водим анти-политика срещу когото и да било, искаме да водим прочовешка политика, заяви пък лидерът на партията Зорница Атанасова. 

"Няма да издигаме тяснопартийни кандидатури, а хора с потенциал, които искат да променят нещата за съгражданите си
", добави тя.

Самата Атанасова има опит в местното управление - била е кмет на Нови Искър по времето на Стефан Софиянски и Бойко Борисов като градоначалници на София.