Най-вероятно ръководството на партията ще се опита да представи това като кариеристични изблици на всички тези хора, обяви ексдепутатът пред БНР..

БСП има нужда от единство, а не от "единаци". Това единство можем да постигнем само с отговорни хора, готови да работят в екип и да подчинят идеите, уменията, себе си дори в името на лявата идея. Това заявяват от Районния съвет на БСП "Витоша" по повод твърденията на депутата Страхил Ангелов, че напуска БСП.

"Не знам дали има напуснали. След като във вестниците го пише, значи е вярно. Не знам, ще проверя", каза Михаил Миков пред Нова телевизия и веднага поясни, че в партията се вливат много нови членове.

Не мога повече да бъда заложник на хора като Сергей Станишев, жена му, ПЕС, където е много важно той да се изявява за сметка на всички нас тук. Не споделям тези възгледи и тези ценности, каза Ангелов.

Той заяви, че не е разговарял със Сергей Станишев за решението си и в партията „никой с никой не разговаря“. Ангелов обвини Станишев и хората около него, че са унищожили една велика идея. Ликвидираха една велика партия, разпали се той.

Относно Михаил Миков Ангелов смята, че изглежда архаично. Да членуваш в Социалистическата партия стана демоде, лаконичен бе той.

Политикът изтъкна, че 40-те човека от градската организация са напуснали заедно с партийния си секретар и всъщност това е цялата организация. Той допълни, че вече не вижда в себе си „моралния облик“ да отиде да убеждава избирателите да гласуват за БСП.

Аз съм от години наред заложник на няколко династии. Ние всички трябва да обслужваме няколко семейства. Еми хубаво, моят баща не е бил отявлен партиен функционер, както и на много други хора. Какво да направим? Това означава, че ние нямаме никакъв шанс. И се потвърждава, допълни той.

Ангелов заяви, че председателката на младежкото обединение на партията е избрана с фалшификация и отбеляза, че хората по високите етажи в партията нямат визия за България, а само искат да запазят постовете си.

В столичната партийна организация, например, членуват 7000 пенсионера и 310 студента, 20 от които напуснаха онази вечер. Аз не мисля, че някой е притеснен от това нещо. Това се случва през годините много, много пъти, каза вече бившият член на БСП.

Лявото няма да умре, категоричен е Ангелов, според когото и в България ще се появи алтернатива на БСП в ляво.

Страхил Ангелов нашумя, когато, като депутат посети изненадващо Сирия и се срещна с Башар Асад. Тогава той получи много критики в партията. Друг негов гаф бе изказване от парламентарната трибуна, че ако у нас дойдат още 50 000 бежанци, няма да има проблем с ин витрото.