Зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки подписа предизборно споразумение с Ирина Репуц, председател на Християндемократическата партия на България. Двете формации се договориха да се явяват заедно на предстоящите европейски, местни, парламентарни и президентски избори.

По този начин християндемократите стават част от коалицията "ВОЛЯ-Българските Родолюбци". Те ще имат свой представител в листата с кандидатите за европарламент през май 2019 г.

"Вярваме, че създаденият политически съюз ще бъде пример за обединение, политическа коректност. Вярваме, че обединени можем да направим повече за България. Доброто е възможно", заяви Ирина Репуц.

Християндемократическата партия подкрепи обявените в края на януари основни политики на предизборната коалиция - образование, здравеопазване, сигурност и европейски доходи; ликвидиране на монополите, картелите и битовата престъпност; защита на интересите на българските земеделци и предприемачи; ясни правила и работещи закони; eтническа и религиозна толерантност.

Ще припомним, че Християндемократическата партия беше част от "Реформаторския блок".

"Докато други партии и коалиции се раздират от скандали и интриги, единствено ВОЛЯ привлича все повече съмишленици", коментира Веселин Марешки.

Още една политическа организация декларира подкрепата си към "ВОЛЯ - Българските Родолюбци" - това е ПП КОЙ - "Компетентност, отговорност и истина". Тази позиция изрази Светозар Съев, председател на партията, на среща с Веселин Марешки.

"КОЙ" няма да участва в листите с кандидатите за ЕП, но ще подкрепя организационно и експертно коалицията. ПП КОЙ е регистрирана през 2014 г. и има създадени регионални структури на принципа на избирателните райони. Партията обединява утвърдени професионалисти от различни сфери на обществения живот у нас.