На днешния VII-ми редовен конгрес на ПП "ВМРО - Българско национално движение" Красимир Каракачанов беше преизбран за председател на партията с 516 гласа. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

"Един лидер е толкова силен, колкото са силни и имат доверие в него хората, които го следват", каза в словото си след избора Каракачанов.

Снимка: ВМРО

"Успехите са общи, постигнахме ги заедно. Аз съм на този пост благодарение на вас. Не защото съм най-великия или най-красивия, а защото всички в ръководството успяхме да обединим и мотивираме нашите членове, че има смисъл да се бориш. Когато всички ние си повярвахме, започнаха да ни вярват и други и постигнахме успехи. И изборите го показват. Един човек е велик, според това какво се каже за него след като приключи политическата му кариера. Без труд и усилия, без жертва на лично време, всички знаем, че няма как да се постигне успех. Най-великият за мен лидер на ВМРО Тодор Александров е казал и ще го цитирам: "Едно дело побеждава тогава, когато за него се води борба." Ние продължаваме да водим борба за отстояване на българския национален идеал. Благодаря Ви. Да живее България", каза Красимир Каракачанов в речта си на конгреса.

Делегатите на конгресът на ВМРО преизбраха досегашните членове на националното ръководство - заместник-председатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов, организационен секретар Юлиан Ангелов, членове - Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова.

Конгресът разшири състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения - членове на НИК, са съответно депутатите Йордан Йорданов от Добрич и д-р Калин Поповски от Плевен. За член на НИК бе избран и председателят на политическа група "Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера.