"БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа. Корнелия Нинова живее в неин си свят, тя си е самодостатъчна", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров предаването "Тази сутрин" на bTV.

Левицата се разграничи от кмета си и то на два пъти: най-напред заради "закриване на културни учреждения и за обидно отношение към творци" и втори път заради увеличената такса смет.

"От доста отдавна съм в партията, бил съм секретар. Аз съм потомствен социалист - прадядо ми е бил народен представител, това Корнелия Нинова не го знае. Тя се опитва да печели евтини политически дивиденти", коментира Владимиров.

Кметът смята, че по телевизията на БСП се води кампания срещу него. "Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен - през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите", отбеляза Владимиров.

Той твърди, че нито веднъж не е бил потърсен от ръководството на партията, за да аргументира решенията си като кмет на Перник.

"Ще запомним, че БСП отстранява знакови фигури, че изключва партийни хора. Ще запомним Нинова с евтиния PR, който се опита да направи с коронавирус кризата с опити да бъде санитарка... Когато не си искрен и последователен, трудно може да убедиш хората, че си алтернатива", изтъкна Владимиров.

"Изпитвам една горчилка, че ръководството на партията не може да потърси елементарен контакт", каза още Владимиров.

В града се очертава недоволство срещу плановете на кметството да реформира начина на отпускане на пари за култура, както и да закрие част от структурите. Според Станислав Владимиров съкращения ще има, но за първи път се отделят толкова много пари за култура.

"Идеята е бюджетът да е 500 000 лева и на състезателен принцип да има част за финансиране. Различни гилдии са си запазили едни територии и не трябва да променяме нищо. Културата не са заплатите, не са щатните бройки, а духът на всеки един град", коментира кметът на Перник. По думите му промяната е нужна, защото по този начин ще се дават пари за реални проекти. "Със сигурност ще закрием някои щатни бройки, които не носят полза за културния живот", каза Владимиров.