"ДСБ не харесва управлението на ГЕРБ и държи да е негова алтернатива", заяви пред журналисти заместник-председателят на тъмносините Радан Кънев, предаде БТА.

Според другия зам.-председател на партията - Светослав Малинов, целта е максимална коалиция от избиратели, да се привлекат освен твърдите поддръжници на ДСБ и хората, разочаровани от ГЕРБ.

Малинов съобщи, че само за последните седмици около 130 души от София, Варна, Видин и Горна Оряховица са се записали в редиците на ДСБ. Вероятно, това е отговор на решението на СДС да излезе от Синята коалиция за следващите избори, предположи Радан Кънев.

"Искаме траен политически съюз на основата на платформата на ДСБ, който ще защитава своите политики", добави Кънев. По думите му Синя коалиция без ДСБ не може да съществува, защото не би била приета от гражданите като нещо честно. "Да се краде марката не е нашият стил", категоричен бе той, но добави, че партията може да доразвие някои от идеите на Синята коалиция.
ДСБ няма да участва в т. нар. политически инженеринг, компромиси няма да правим, няма да търсим коалиции на всяка цена, обяви още Кънев.

На 30 юни
на Национално събрание на ДСБ ще бъде взето окончателното решение как тъмносините ще участват в изборите догодина. Акцентът в платформата ще бъде икономическата политика, насочена към запазване на единството на десния избирател, който търси алтернатива на ГЕРБ. От тъмносинята централа са категорични, че кампанията им няма да излъчва сигнали на разделение.

Амбицията на ДСБ е още през октомври да бъдат готови с листите, за да могат кандидатите да станат добре познати на хората. Затова тъмносините щели да водят дълга и много силна кампания.
"Парите не са решаващи, те са необходими на онези, които купуват гласове", обясни Светослав Малинов, но не отговори директно на въпроса колко средства е готова да вложи централата в дългата си кампания.

"Напълно сме убедени в успеха на следващите избори - не само ще имаме парламентарно присъствие в следващия парламент, но ще имаме и позиции за излизане от кризата. Ние сме партията, която може да предложи изход от кризата и решения за хората с проблеми", коментира и Димитър Бояджиев от ДСБ, цитиран от БГНЕС.