Ние се радваме хората, които имат претенции да реализират своите идеи в политиката, да се явяват на избори и да ги печелят и така да стават министри, а не някой да ги назначава, като предварително ги лъсва и захаросва, за да не се вижда съдържанието отвътре. Това каза Хамид Хамид от ДПС в студиото на "Още от деня" по БНТ в коментара си за политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев.

Той беше категоричен, че социологическите проучвания, че хората харесват и очакват новата политическа формация, не будят тревога в ДПС.

"Абсолютно не, не ни притеснява. През последните 30 години са се появявали много проекти, много са залязвали, много са си заминавали. Това са правилата на демокрацията. Хубаво е да дойдат на политическия терен - може пък и да станем приятели един ден", допълни Хамид.

По думите му ДПС призовава всички към диалог и подава ръка на "всички, които не искат да се случи същото, което се случи през последните два парламента".

"Ако седнем и се разберем за приоритети - защо не", добави той.

За него последните два парламента са пълен провал на партиите на промяната да водят нормален диалог.

"Първият път го отдадохме на неопитност, липса на общи теми, липса на мисъл за България. Но да се блъснеш два пъти в едно и също дърво, е наистина смешно. Оказа се, че споровете в парламента, който си замина вчера, са били около конкретни лица, макар че всички твърдяха и се кълняха, че не става въпрос за персони", подчерта Хамид.