Ахмед Доган не смята, че има нужда да е в листите на ДПС за предстоящите парламентарни избори. Това казва самият той в открито обръщение към структурите на партията, като им благодари за номинациите.

"Разбирам, че включването на "А. Доган" в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително "зарежда" емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото "образа на А. Доган" целенасочено беше сатанизиран през целия период на прехода. И в този контекст върши работа и на свои, и на чужди", каза почетният председател на ДПС, но добави, че е получил "кефлийско настроение".

Доган е категоричен, че няма нужда да се връща в активната политика след девет години отсъствие.

"Най-значимото ми творение в живота е "Движението за права и свободи", което Ви принадлежи във времето. Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати", каза още Доган.

По думите му ДПС се е превърнала в значима политическа формация и вече три десетилетия почти всички нови партии и коалиции търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на движението.