Протестиращи поискаха оставката на правителството и на главния прокурор за 82-а поредна вечер в центъра на София. Недоволните се събраха по традиция около фонтана пред президентството. Чуваха се освирквания и скандирания "Оставка".

Пред бившия Партиен дом беше издигната по-голяма палатка. Причината обясни Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива":

"Сменяме летните шатри, тъй като пропускат вода и стана вечерно време много студено и стана много мокро, със зимна шатра. Да се надяваме, че кабинетът "Борисов 3", ще подаде оставка, но ние се подготвяме и за по-студените дни. Ние няма да се откажем и нямаме крачка назад".

Бул. "Цар Освободител" беше затворен за движение в частта от президентството до Националната художествена галерия. Въпреки намалялата числедност на протеста, в района имаше полицейско присъствие.

Участниците поискаха оставката и на кмета на София Йорданка Фандъкова. Сред исканията им още са: дистанционно и машинно гласуване, извънредни избори, свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията.

Организаторите на протеста коментираха създаването на партията на Цветан Цветанов. Въпреки че бившият втори в ГЕРБ подкрепи недоволството, демонстрантите се разграничиха от него и дори заподозряха, че двамата с Бойко Борисов отново ще са "едно семейство" в следващ парламент.

Арман Бабикян от Отровното трио припомни, че планират голям протестен митинг на 3 октомври от 17 ч. Велислав Минеков заяви, че няма да забравят гнева от началото на протестите и ще излизат на площада всеки ден до оставката на Борисов. Минеков каза още, че са информирали с писма над 700 европейски депутати за това как се крадат европейски средства в България.

По традиция протестът завърши с националния химн и шествие до Орлов мост.