Роден през 1939 г. в София, Божидар Василев Данев е вербуван през февруари 1979 г. Той е бил секретен сътрудник в Първо главно управление - VII с агентурното име Генчев. Това е установено от собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, отчетени от ръководил го щатен служител, и други. Данев е снет от оперативен отчет през 1990 г., уточняват от комисията.

В отговор на изнесената информация Божидар Данев написа във Фейсбук, че иска да се публикува цялото му досие.
"Никога не съм крил и не се срамувам, че съм работил за научно-техническото разузнаване, при това срещу комунистическа страна. Готов съм (и желая) да се публикува цялото ми досие, за да се види, че то е пълно с доноси срещу самия мен, но не и обратното. Не съм получавал възнаграждения за това и не съм писал доноси! Ангажиментите ми към научно-техническото разузнаване бяха за кратко през 70-те години, когато готвех доктората си в Германия, а след завръщането ми в България прекратих тази дейност. Не съм правил изрично публично достояние този факт от моята биография, тъй като не смятам, че съм извършил нещо нередно. Напротив, считам, че всеки българин трябва да работи за развитието на икономиката на страната” , обява Божидар Данев във Фейсбук.

Друг от ръководството на БСК, който има досие, е членът на Управителния съвет Радосвет Радев. Собственикът на Дарик радио вече бе обявен като агент при проверките на медиите. Той е бил вербуван през август 1988 г. и е работил за Шесто управление на ДС като агент Карак. Освен документи, като картона и личното и работно дело на Радев, комисията е установила и писмо от 1990 г. с искане да бъдат заличени от всички картотеки данните за агент Карак.

В списъка е и изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев, който е бил член на ръководството на БСК до 2008 г. Той е сътрудничил на управлението на МВР в Балчик по линия на Второ главно управление с псевдоним Борис.

Общо проверените членове на БСК са 94, като за 13 от тях са открити данни, че са били сътрудници на ДС. Освен Данев, Радев и Станев, това са Борислав Манахилов, Величко Александров, Димитър Петков, Илия Левков, Кирил Станулов, Никола Добрев, Румен Атанасов, Стилиян Баласопулов, Христофор Дочев, Цветан Тончев.

Комисията по досиетата е проверила и Асоциацията на индустриалния капитал в България, като от 33 души са установени данни за Бойко Недялков, Георги Балански, Георги Бонин, Петър Нейчев, Румен Атанасов, Юри Аройо.

Проверени са и 29 членове на Български съюз на частните предприемачи "Възраждане", от които досиета имат бившият депутат от БСП Пламен Ранчев и Камен Манев.

Подробна информация може да бъде намерена в сайта на комисията. От там засега не изнасят данни за други големи работодателски организации.