Красимир Каракачанов дойде в парламента за среща с депутатите от "Обединени патриоти", съобщи БТА. Той беше помолен да коментира поисканата от БСП оставка на вицепремиера и също съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов заради коментар за "майтапчийски снимки от Бухенвалд" в опит да защити подалия оставка заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев, чиято снимка с хитлеристки поздрав предизвика обществена дискусия.

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти?", попита Каракачанов.
Когато Корнелия Нинова още преди края на предизборната кампания обясняваше, че може да направи правителство само с Обединените патриоти, не знаеше ли, че сме фашисти, коментира той. Стига с тези евтини политически номера, призова Каракачанов.

По думите му трябва да има и някакъв морал в политиката. Не може до вчера да обясняваш колко сме добри и как искаш да работиш само с нас, а днес да обясняваш точно обратното, коментира Каракачанов.

По отношение на служителя на Министерството на отбраната Иво Антонов също със снимка с нацистки поздрав, Каракачанов коментира, че специално тази атака е организирана от ДПС и информацията е проверена.

Естествено целта е ясна - да се дестабилизира правителството да се нагнети напрежение между "Обединени патриоти" и ГЕРБ и това да доведе падане на кабинета - елементарни игри, които няма как да минат, защото ние не сме от вчера, коментира Красимир Каракачанов. Той отбеляза, че след 27 години за втори път ДПС не са в управлението - 2014 г. благодарение на Патриотичния фронт, а сега - благодарение на Обединените патриоти.

Министърът на отбраната обясни, че в конкретния случай с Антонов става въпрос за снимка от преди 10 години и няма член от нито един закон, по който заради нещо подобно той да бъде уволнен. Каракачанов отбеляза, че Иво Антонов е от 18 години служител на МО и през това време атестациите от всички негови началници са отлични.

По думите му това бил човекът, благодарение на когото започнала държавната политика за възстановяване на войнишките паметници извън България.

Той обясни, че заради притеснения около случая, Антонов е получил сърдечна криза и е настанен във ВМА. Не е нормално и човешко докато той е в болница, аз да вземам каквито и да било решения, ще изчакам да излезе оттам и ще го извикам лично на обяснения, каза военният министър.

Говорил съм с премиера Борисов и му обясних ситуацията, разбрал съм се, че след като проведа разговор с Антонов, ще му докладвам лично и тогава ще решаваме, добави той.

Не съм склонен да се връзвам на номерата на ДПС и на БСП и да влизам в тяхната кампания, каза Каракачанов. Помолен да коментира намерението на ДПС да подкрепи законопроекта на ГЕРБ за мажоритарния вот, той каза, че според него това е част от сценария да се предизвика разкол между Обединените патриоти и ГЕРБ.

Нека добре да си направят сметката при наличието на алтернатива - втора етническа турска партия, която се появи на изборите, при мажоритарна система колко от тях ще бъдат следващия мандат в парламента, обърна се Каракачанов към депутатите от ДПС.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Каракачанов срещу Нинова