Няма нарушения от началото на изборния ден. Процесът протича нормално, всичко е спокойно засега, каза пред медиите вицепремиерът и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков, след като упражни своето право да гласува в София, предаде БТА.

"Мисля, че ограничихме в много голяма степен т.нар. "купен вот", каза Бойко Рашков като добави, че е имало доста недоволства от някои политически партии заради действията на МВР срещу купуването на гласове.

Вътрешният министър каза също, че няма основание да се мисли, че някой иска да саботира изборния процес. Той съобщи, че е имало на едно-две места в страната спиране на тока, но машините за гласуване продължават да работят, като уточни, че те имат и батерии.

Бойко Рашков каза още, че е гласувал за промяна, като отбеляза, че се надява избирателната активност да се увеличи в хода на изборния процес.

На въпрос за купения вот отговори, след като гласува, и служебният премиер Стефан Янев. Попитан дали служебното правителство е успяло да противодейства на купения вот, премиерът каза, че демонстрираното до момента е показало решимостта на кабинета да се справи с проблема или да го ограничи до минимум. И в момента има масово полицейско присъствие в страната и се надявам в деня на изборите, ако има такива опити, те да бъдат пресечени, каза Стефан Янев.

Вижте резултатите от предсрочния вот на живо с Dir.bg!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на партийните лидери и политическото бъдеще на страната, от 19 до 21 часа на 11 юли в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът Васил Тончев, политолозите Тончо Краевски и Иван-Асен Иванов, журналистите Светослав Метанов, Елица Николова и Даниел Ненчев.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":

В сайта на https://dnes.dir.bg
На живо във Facebook страницата на DNES by Dir.bg
На живо във Facebook събитието - https://fb.me/e/MHL2R29K