„Ние предизборна кампания няма да правим. Показваме това, което сме направили. Ако българите имат глави на раменете си, ще могат да преценят", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът откри най-голямата частна болница в града, носеща името "Черноморска", и общинския медицински център към нея.

След откриването на болницата премиерът препоръча на хората от околните жилищни блокове да се възползват от програмата за енергийна ефективност, финансиране 50% от държавата, и да санират своите жилища. Той даде за пример в това отношение София и Смолян, но подчерта, че при всеизвестния бургаски шовинизъм, ако местните се запалят по идеята, градът може да се нареди на първо място в тази област.

Борисов и транспортният министър Ивайло Московски връчиха символичен чек за 100 000 лева на баскетболния отбор на „Черноморец". Парите са помощ от Пристанище Бургас по лично настояване на премиера.

Повече от 150 000 лева ще са необходими за цялостната реконструкция на пътя Бургас - курорта "Слънчев бряг". Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който посети строителните работи на първия етап от реконструкцията стартирал по-рано днес. Участъкът, по който вече се работи, е квартал Сарафово - Поморие.

Трафикът, който идва от автомагистрала "Тракия" към курорта "Слънчев бряг" през летните месеци е огромен и за съжаление толкова години не е правено нищо по този участък, каза премиерът Борисов. Той посочи, че пътят от двулентов ще стане с четири платна. Пътят се строи с бюджетни средства. До няколко месеца ще приключи разширението му. При хубаво време участъкът квартал Сарафово - Поморие ще бъде завършен още тази година, допълни Борисов.

Министър-председателят участва в освещаването на църквата "Свети Димитър" в село Порой, Бургаско. За довършването на строителството на храма Министерски съвет осигури 30 000 лева. След освещаването на храма премиерът се спря да поговори с местни жители. Той бе придружаван от министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.