Коментари - Въвеждат временни противоепидемични мерки заради коклюша | Днес.dir.bg

Въвеждат временни противоепидемични мерки заради коклюша

Случаите вече са 843, обяви служебният здравен министър Галя Кондева

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат временни противоепидемични мерки заради коклюша | Днес.dir.bg

Коментари

бавно бавно копи пейст от предишните мерки, пожелателно отначало после си знаете. докога ще ги траем тези фашисти?

С намалено антигенно състояние.... говори за всичко....

Еднократната ваксина против коклюш се ползваше в целият соц. лагер!!!! Сега оригинал има САМО в Полша !?!?! Сегашните ваксини са за 2-3 год и после пак-боц ,,, парички са това , нали ?? Всички родени до 1988 год включително , НЕ боледуват от коклюш!!!!! Вместо да ни къпят с разни противоепидемиологични мероприятия -ДА ВНЕСАТ ваксина от Полша !!!Да не дремят !!!! Здравната каса е претъпкана с пари/8 милиарда/- да действат !

В ТОЗИ САЙТ МОДЕРАТОРИ, АДМИНИСТРАТОР И ВСИЧКИ ДРУГИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ХИГИЕНИСТА, СА АБСОЛЮТНИ БО К ЛУ ЦИ!!! ТРИЯТ ПРЕЗ 3 МИНУТИ!!! БЛОКИРАТ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 4 МЕСЕЦА!!! ЧИСТ ФА Ш И ЗЪМ!!!! САМО НАРОДЕН СЪД МОЖЕ ЧАСТИЧНО ДА ИЗМИЕ ПЕТНОТО!!! ИСКАШ ДА СИ КАЖЕШ МНЕНИЕТО ПО СТАТИЯТА, НО НЕ ТИ ДАВАТ!!!! ЗАЩОТО СИ ПРОТИВНИК НА ПОСОЛСТВОТО И ПОТЕНЦИАЛЕН РАЗОБЛИЧИТЕЛ! НА ТОЗИ САЙТ ПРЕЗ ЧАС ДВА, МОДЕРАТОРА МИНАВА С ОГРОМНА ФАШИСТКА МЕТЛА И ПРОЧИСТВА ГЛАСА НА НАРОДА!!! НЕ БИВА ДА СЕ ВИЖДА, ЧЕ НАД 90% ПОДДЪРЖАТ РУСИЯ!!! ОТНОШЕНИЕТО ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ 70/30!!! ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ПОСОЛСТВОТО!!! ПОЗОР!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС ДА ГОВОРИ!? НЕ БЛОКИРАЙТЕ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВЛАСТТА КАТО ВАС!! СПАС НЕ Е ЛИЗАЧ НА КРА ВА Р С К ЗА Д Н И Ц И!!! ФА ШИ СТ И, СПАЗВАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!! ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД?!! Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин

Не мога да разбера дали чета същата статия с тези коментари по долу. Ваксината е задължителна но сега вместо на 8 седмица се разрешава на 6та след раждането. Дава се възможност бъдещи майки да се ваксинират безплатно в късния период на бременноста което е доказано че създава някакъв имунитет на бебето който може да покрие първите 6-7 седмици след раждане. Това е задължителна за малки деца и доказано ефективна ваксина създадена преди 1 век когато учените са работили в полза на човечеството и не толкова подтикнати от печалба. Защо се недоволства тук толкова не мога да разбера. Нали ако нищо не се направи ще е цялата омраза към закони създаващите че не са обърнали внимание и бебета умират или се увреждат за цял живот. Никой не ви е опрял пистолета в главата. Всеки решава дали иска или не. Поне имате възможност. На някои места и да искат няма. Също ми се струва изопачено мисленето че от 1 милион ваксини някой толкова ще забогатее или пък държавата толкова ще обеднее. Това са глупости! Ние сме на 1 място в света по майчински отпуск където се плащат с години пари от работодател и държава за да се гледат бебета по пейките. За тези пари някой нещо?

Ще се опитам да ти обясня: Първо, ваксината преди век (е, не е век, 60 години са), е доказано ефективна. И предпазва имунизираните от заразяване доживотно. Сегашната френска ваксина, която съществува от 2003 е доказано неефективна за спиране на заразяването, тя не предпазва от заразяване и ваксинираните си пренасят коклюша и заразяват околните. Второ. Задължителна ваксинация няма. Има задължителен ваксинационен календар. Въпроса е там че през втората световна война Хитлер така е ваксинирал евреите че оставали безплодни за цял живот, а в някои области направи си умирали. Естествено е политици с фашистки уклон да искат да има задължителна ваксинация. Защото могат да правят каквото си искат с хората. Трето. Ваксината е изпробвана и се счита за безопасна само за бебета над 8 седмици. Тя не е пробвана при бебета на 6 седмици. Не се знае дали е все едно или не, но във всеки случай бебетата в България се превръщат в опитни мишки, изпробвайки във възраст, за която производителя не дава гаранция. Именно затова е нужно извънредно положение, а не просто препоръка. Без извънредно положение докторите не могат да прилагат каквото и да е вън от описанието му и от пробите, които са направили.

Четвърто: доколко е доказано че поливаксина, включваща и дифтерит, приложена на бременната е полезна е доста спорен въпрос. Все пак имайки извънредно положение (каквото самите те декретират), може би могат да дават поливалентна ваксина вместо ваксина само срещу коклюш. Пето: никой даже не пита защо не се търси отговорност на здравните власти за унищожаване на производството на бактериална ваксина. Защото е ясно че настоящата ваксина няма начин да защити дихателните пътища от зараза. Тя всъщност започва като ваксина, която се дава при опасение че истинската бактериална ваксина може да навреди. Да речем при раждане в седмия месец. Шесто, което би трябвало да е първо за здравеопазването. Ваксинирайки частично с неспираща ваксина ще се селекционират мутанти на бактерията, които са резистентни на ваксините, които предизвикват болест и при ваксинираните и с това правят ефекта от ваксините отрицателлен.

кво страна с епидемията евроаталантизъм, която угроби 3 милиона?

“да се провежда ежедневна проверка на деца и ученици за наличие на клинични симптоми за заразна болест, включващи наличие на хрема, кашлица, обрив и други, като детето/ученикът с проявени симптоми не се допуска в или се отстранява от детския/ученическия колектив” С тези общи симптоми могат да върнат вкъщи всяко дете. Имаш хрема - и си у дома. Ако детето е под 12 болничен за родителя, така ли?

някога истински леакяр Кунчев-повелютелю на бубулечките.Вместо да си в панделатта заради дивотите кое ито натвори с Ковид 19 сега отново изплува за нови дивотии.Спрете този агент на СЗо който с тези ваксини отново ще нанеса порази.Не може за 880 болни на 6-5 млн население да се обявява епидемия.Кунчев ти си подписа присъдата.

Въобще не личи здравето на децата да е. Приоритет!! Защо учениците не учат онлайн, а развъждат вируси? Ами все пак , ако имате бебе няма да ви. Е безразлично, нали??? Какво пречи да учат онлайн 1 месец?

с това онлайн "учене". Не пускайте вашето дете на училище и готово.

PEYTSCH

Само ако тия от фотото са двойно ваксинирани с Астра Зенека !

Продължавате да внасяте скапани ваксини и лекарства, а нашите старите ваксини, проверени и действащи на поколения ги изхвърлихте в канала. Не мислите изобщо за здравето на хората ,заради което заслужавате да бъдете заплюти публично!

Е, те действаха, защото ги поставяха, не че бяха кой знае колко Убави! Сега си правят пас модерните майки. Искат да са различни, не ваксинират децата си, изкарват им фалшиви имунизационни паспорти и то стана, каквото трябваше да стане. Не модерните ваксини са причината, а неслагането им. Да им е честото на всички антиваксъри!

Подкрепяш Украйна и Израел, нали? :)

ще вземат комисионни? Най-лесният начин! Плашиш народа, внасяш вакса "безплатна за всички"... Тя, разбира се, не е безплатна, а е платена от бюджета (данъците ни) - един вид "Няма не искам!" - платена ти е, ако искаш я ползвай! И съответното процентче - в джобчето на глашатая!

Тя е задължителна след 8 седмици след раждане и сега може ако искаш на 6 седмица. Ако искат майките могат да се ваксинират по време на бременност за да покрият периода след раждане където бебето няма имунитет. Не мога да разбера какъв е проблема. Ако нищо не се направи ще реват хората че никой не е е обърнал внимание и като почнат да умират бебета или се увредят за цял живот няма да чуем края на негативни коментари обратни на вашия

Режи пейките, мустак! Калофер!

Ситуацията е такава: Коклюш има. Аз го изкарах за около 10 дни и още толкова куца кашлица и след това си направих кръвен тест преди 2 седмици, излезе положителен за процент антитела, и отрицателен за активна бактерия. Ковид и него си го имаше, изкарах го доста тегаво между другото, но така и не се ваксинирах. Тези авери дет се ваксинираха, пак го караха и някои от тях доста тегаво. Според мен всичко е въпрос на огранизъм и имунитет. Ако си машина, квот и да изкарат кат вирус и бактерия, ще го изкараш сравнително леко, но ако не си машина ... може и бая зор да видиш. Пожелавам на всички ви да бъдете здрави!

И аз така, но с няколко уточнения: Ваксините правят в първия момент огромен брой антитела, които обаче се оказват твърде неефективни за истинска защита (може би заради мутацията на вируса). Оказва се, че изкаралите го и неваксинирани, които създават собствен имунитет, при тях той действа безотказно за около година. След това пак го хващаш отнякъде, но този път боледуваш много по-леко (може и пак да е заради мутацията на вируса през това време, но със сигурност и имунитета играе голяма роля). Не е възможно за няколко месеца (по-малко от 6) да се създаде ваксина, която да е хем ефективна и универсална за щамовете на дадено заболяване, хем да е безопасна... Затова и спрях всички вкъщи да се ваксинират.

А какво да правят децата, които не са ваксинирани? Възрастните не са застрашени.

Няма нужда да ви терминирам - от глупост ще си умрете!

Господи прибери си вересиите

Отдавна не контактувам с познати и роднини ковидисти. Айде за ковида, че се хванаха, както и да е. Но тия боклуци същите дето бяха за задължителни ваксини, подкрепят нази Украйна, подкрепят НАТО, подкрепят геноцида в ГАЗА, подкрепят всякакви войни започнати от САЩ, подкрепят мигрантите, подкрепят джендърските извращения. Ми сори боклуци ама не ва понасям.

им скапаха мозъците, не че не си бяха предразположени и преди това... За мен, тези събития и това как реагира човек на тях си беше един своеобразен тест за интелигентност, чрез който филтрирах с кого да контактувам по-нататък в живота си и ского - не. С Вас определено бих комуникирала.

3евзек

Ало, теи ваксите, толице руска, Засега само противотролските вакси скапваха мозъци, почти безотказно, все пак целта е ненужните да не живеят дълго. Малко тролове ги преживяха, предимно елитни екземпляри, които все още са нужни за други цели. По броя на коментарите под статията си личи. Още помня тролче,, който сякаш се спомина тъкмо на изборите през април 2021, когато внезапно спря да пише. А че беше тест за интелигентност... беше. 1% от българите измряха, вероятно най-високият процент в света, предимно в 2-3 периода от по 1-2 месеца, сигурно защото са най-умни. Нали бе?

Аз пък отдавна не контактувам с лумпени идиоти путинисти и рашистки подлоги!!!! Мачкай боклуците прости селски пръчки!

Кунчев и други трябваше да са на съд и в затвора. Където по обща статистика на смъртност постигнаха към 70 хиляди повече починали по статистика от НСИ - няма да ви го кажат. Още не са броени починали от ковида, напук на приказките по медии, а починали констатирани. Над половината със сърдечни проблеми с 64.4% от починалите преди ковида и така нататък (заместване на грипове, стандартна смъртност, дори сигурно с грешни тестове, броени след ПТП-та), колко абсурдно е да се считат всичките за умрели от ковида. В Туркменистан бил забранено да се говори за ковида. Там 2021г били 6.2-6.3 милиона население, а ние на преброяване 6.52 милиона. Та там за 2021г умрели даваха 41700+ човека, а тук 148995. Или над 107 хиляди повече умрели и над 3.5 пъти повече, при почти еднакво население, но там забранено да се говори за ковида. Вярно и преди ковида бяхме номер 1 по смъртност по класации - умрели на 1000 за година, последно Украйна. Толкова за успехите на "спасителите". В правосъдието повече няма да повярвам никога. Поне опре ли се до политика е нулево! Такова нещо не съществува.

Виновни са и за цените в магазините, освен много други фактори, но предизвикаха инфлация с печатане на пари. Обезцениха стойността на парите на хора, дето не могат и да изтеглят от банки заради ограбването с таксите, за което държавата не си мърда пръста. Виновни са за налаганите фобии - обсесивно-компулсивни разстройства, страхове от вируси - такива ги лекуваха. Виновни са за по държави срив на раждаемост. И кой знае какво още. Дали деца няма да са дебели и кьорави, от стоене в къщи и гледане на монитори. Преди в началото отчитаха примерно 2кг по-дебели, че са станали западняци. Може да има всякакви непредвидими ефекти. Като например да следва алергично поколение от несвикване с природата. Общите алергии при циганите не е известно да има и го наричаха болестта на богатите. Ефектите са неясни, но може да са и след 20 години и повече. България може да е 100 000 човека по-малко, заради тези мерки след време.

Ало, Някой, троле руски нагъл, Защо лъжеш бе? В Туркменистан забраната за ковид се отнася единствено за статистическата информация. Междувременно мерките им включват пълен набор - КПП-та около градовете с проверка на температурата, затворени летища, отменени събития, пълни локдауни, разни от тип Мангъров - директно в затвора, за да не приказват и те много... В Туркменистан има под 100 хил души над 70 години, а в България са около милион. За да умират възрастни хора, първо трябва да ги има. До 70 хил жертви ги докарахте вие от възраждането, въпреки че много добре знаехте за риска сред застарялото ни население.

"АЗ ГЛАСУВАМ ДАЖЕ И ЗА КОКЛЮША, НО НЕ И ЗА ВАС"

Затваряй държавата! КПП-та по всички земни кълбета!

Някой казват, че избирателите на ППДБ и ГЕРБ са намалели заради сглобката. Ми не не е заради сглобката. Боц боц бооооц

Нека припомним, че всички неваксинирани срещу Ковит трябваше да измрат, вируса да става все по -свиреп докато не ги избие, икономиките да останат затворени докато не се ваксинира и последния антиваксър иначе сички умираме. После се оказа, че някакси Путин спря пандемията. А Мазол Пейков обясняваше, че всеки вирус с времето става безопасен и затва антиваксърите не са измрели. Междувременно вируса причиняваш ковит още не е изолиран - демек няма такъв вирус доказан да съществува.

Ало, дкдкд, троле нагъл, Защо лъжеш бе? Никой не е казвал, че всички неваксинирани ще измрат, вероятно просто такава памет са ви инсталирали днес, затова изпитвате нужда да... хм... припомняте. Вируса го изолираха китайците още през 2019. Но не са го обвили с 5 см стиропор, затова ти се вижда като неизолиран. Междувременно измряха 70 хил българи (според НСИ) и 1 милион руснаци (според РОССТАТ) над очакваното. Това е спрял Путин. Трябваше му война, за да отвлече вниманието. От друга страна... по руския ценоразпис вероятно не са чак толкова много. По копейка на човек, има няма 700 и 10 000 рубли съответно. Но за разлика от руския, не знам дали си запознат с българския...хм... "ценоразпис", според който 70 000 са ужасно много. Най-затворени бяха дискотеките и съпътсващата ги търговия с дрога, може би за тях ти е толкова много жал, почти всичко останало работеше. Трол!

Докага управниците ще държат това Симионовско недоразумение.Това е човека който от всякакви ваксини се накрадна. Той стана милионер на гърба на хората.Той се чуди сега какво да измисли.Махнето го най- после от системата.

Тя за коклюш е задължителна и е включна в имунизационния календар. Това, че има сума народ, дето си прави пас и си мисли, че нещо като не се вижда, не съществува, и не уминизират децата си, е отделен въпрос.

ковида неможа да ни раздели,всеки сьс своите разбирания хора в напреднала вьзраст сме,и днес продьлжаваме да се сьбираме, но ни липсват тези които се ваксинираха,Бог да ги прости.

А нас ни раздели... Верно сме на по-млада възраст, но част от приятелските семейства психясаха.

Не познавам болен от коклюш и не познавам хора, които познават някой болен от коклюш. Коклюша май е в главите на ковидистите.

Предизборно дойде. Изобщо, ако не беше ковида, Радев нямаше да може да направи преврата против законното правителство на ББ и да направи възможно създаването на ПП, чрез действието на канадеца в правителството избрано от него.

Ало, нанан, троле руски, Коклюш по тролове не ходи, а останалите не са длъжни да ти дават здравен отчет. Т.е. най-вероятно познаваш, но не са ти казали. ма вероятност да не го правят и защото си трол.

А на какво мнение е общността на бгмама? Щото ако от там не позволят ваксините, държавата остава безсилна...

Ще "ваксинират" със френската парцуца, с която замениха истинската ваксина, която дори си произвеждахме до 2006 и пазеше от зараза и от пренасяне на заразата от ваксинирани. Сега "ваксинираните" ще си заразяват на воля "ваксинирани" и неваксинирани. И защо не с пълноценна руска, китайска или индийска ваксина? За да напълним чекмеджето на правилните производители май Не разбрах все пак какво се променя от досегашното положение: май само това че на бременните се дава безплатна "ваксина". Но интересно, безплатна "ваксина" не само срещу коклюш, Въпреки че се препоръва ваксина само срещу коклюш а не против дифтерит при бременните. Май нещо не са купили унивалентна ваксина за бременните.

не можем да си купим и антибиотици. Бялата мафия се ъпграйдна във фашистка организация вече.

Не бих се разсърдил, ако обявят един локдаун. София ще си отдъхне от трафика.

Дираджиите пак прочистват ФАКТИТЕ. ... М-р Кондева обяви, че "НОВАТА ваксина срещу коклюш е СЛАБА и вероятно затова НОВИТЕ СЛУЧАИ на коклюш СЕ УВЕЛИЧАВАТ" Повтарям: ПОЕВРОПЕЙЧИХМЕ си Имунизационния календар.

При ковида действаха твърдо и не се получи. Решили са да унищожават добитъка по-бавно. Този боклук е за панделата отдавна

Голямо облъчване на невежи и потъмнели.

Надойдоха тълпи гости без имунизации, сега берем плодовете.

светна ли идеята за отклоняване на едни милиони за ПЦР тестове? :) Хареса им бизнес моделът

И социалните да изземват всички деца без надлежно направени и подновени ваксини против детски паралич, коклюш и дифтерия, тоест от задължителния списък

Еееее бях се настроил да къртим пейки, да носим по 3 чифа маски и да седим мирно като овчици между четири стени. Но нищо! Има ново 20 . Ваксиниране на бременни майки. Отново гениална идея, която обръща медицината с главата надолу !

Този ПЦР-Тест е явно нещо мултифункционално и познава всички болести, зарази и всякакви състояния. Предлагам да го квалифицирате и като тест за бременност, плодовитост и деменция.

предлагам да не си рекламираш невежеството, но със сигурност ще продължиш да го

Загубих вежи колеги като теб от ваксините, но бяха поне добри хора.

3евзек

Сред тролската популация определено има силно завишена смъртност. За да могат оцелелите да разказват какво е станало с колегите им. Не стана много ясно как след забележката за ПЦР прескочи на ваксини, може би някакво задължение по договор или по предизборна линия. Познах ли?

аз пък загубих трима антиваксъри. да сте чували, че са зачестили внезапните смърти при 45-55 годишните? това с КОВИД-а беше само, за да повярват овцете, че не е нужно да се пазят (хай, доктор Мангъров!). а че бигФарма е решила да се облажи, едното не пречи на другото.

Мале мале, боже опази, наистина ли има толкова глупави хора ?! Въй въй, хахахахахахаха АААХАХАХАХАХА :) Предлагам да не ходиш на доктор, тия доктори нали настинка лекуваха ?! Какво сега ми обясняваш - че има доктори и за язва и за травми ли ?! :) :) Ахахахахаха майко мила

При 843 случая за страната обявяват противоепидемични мерки!!! Идиоти.

Оня с лъскавото кубе - също! Хем мрем яко, хем ония не мирясват!

Все от некаква брайка требе да за почне. И понеже нема спряла война - от по-ниско скачаме. Така казва СЗО. СЗО - основно финансирана от Рокфелеровата мафия. А ковида спря, в деня в който започна войната НАТО-Русия. Мисирките изведнъж онемяха тогава...

миналата година са били 4 /ЧЕТИРИ/ Това е смъртоносна болест...Прочети малко, виж кои деца, в коя възраст, засяга най-много... И най-неприятното-ваксината с/у коклюш пази около 60%... Така, че решението е АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО.... Но не трябваше да чакат толкова...

По глупост ли ви избират за надница тук??

Ваксаджиите пак ще намажат!

Докато ви разсейват с ваксаджиите, търговците на храна продължават да натрупват състояние, без да са спирали въобще някога. Уважаващите се тролове спряха да са хранят, за да не им пълнят гушите.

Коментари - Въвеждат временни противоепидемични мерки заради коклюша | Днес.dir.bg

Въвеждат временни противоепидемични мерки заради коклюша

Случаите вече са 843, обяви служебният здравен министър Галя Кондева

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат временни противоепидемични мерки заради коклюша | Днес.dir.bg

Коментари

бавно бавно копи пейст от предишните мерки, пожелателно отначало после си знаете. докога ще ги траем тези фашисти?

С намалено антигенно състояние.... говори за всичко....

Еднократната ваксина против коклюш се ползваше в целият соц. лагер!!!! Сега оригинал има САМО в Полша !?!?! Сегашните ваксини са за 2-3 год и после пак-боц ,,, парички са това , нали ?? Всички родени до 1988 год включително , НЕ боледуват от коклюш!!!!! Вместо да ни къпят с разни противоепидемиологични мероприятия -ДА ВНЕСАТ ваксина от Полша !!!Да не дремят !!!! Здравната каса е претъпкана с пари/8 милиарда/- да действат !

В ТОЗИ САЙТ МОДЕРАТОРИ, АДМИНИСТРАТОР И ВСИЧКИ ДРУГИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ХИГИЕНИСТА, СА АБСОЛЮТНИ БО К ЛУ ЦИ!!! ТРИЯТ ПРЕЗ 3 МИНУТИ!!! БЛОКИРАТ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 4 МЕСЕЦА!!! ЧИСТ ФА Ш И ЗЪМ!!!! САМО НАРОДЕН СЪД МОЖЕ ЧАСТИЧНО ДА ИЗМИЕ ПЕТНОТО!!! ИСКАШ ДА СИ КАЖЕШ МНЕНИЕТО ПО СТАТИЯТА, НО НЕ ТИ ДАВАТ!!!! ЗАЩОТО СИ ПРОТИВНИК НА ПОСОЛСТВОТО И ПОТЕНЦИАЛЕН РАЗОБЛИЧИТЕЛ! НА ТОЗИ САЙТ ПРЕЗ ЧАС ДВА, МОДЕРАТОРА МИНАВА С ОГРОМНА ФАШИСТКА МЕТЛА И ПРОЧИСТВА ГЛАСА НА НАРОДА!!! НЕ БИВА ДА СЕ ВИЖДА, ЧЕ НАД 90% ПОДДЪРЖАТ РУСИЯ!!! ОТНОШЕНИЕТО ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ 70/30!!! ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ПОСОЛСТВОТО!!! ПОЗОР!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС ДА ГОВОРИ!? НЕ БЛОКИРАЙТЕ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВЛАСТТА КАТО ВАС!! СПАС НЕ Е ЛИЗАЧ НА КРА ВА Р С К ЗА Д Н И Ц И!!! ФА ШИ СТ И, СПАЗВАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!! ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД?!! Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин

Не мога да разбера дали чета същата статия с тези коментари по долу. Ваксината е задължителна но сега вместо на 8 седмица се разрешава на 6та след раждането. Дава се възможност бъдещи майки да се ваксинират безплатно в късния период на бременноста което е доказано че създава някакъв имунитет на бебето който може да покрие първите 6-7 седмици след раждане. Това е задължителна за малки деца и доказано ефективна ваксина създадена преди 1 век когато учените са работили в полза на човечеството и не толкова подтикнати от печалба. Защо се недоволства тук толкова не мога да разбера. Нали ако нищо не се направи ще е цялата омраза към закони създаващите че не са обърнали внимание и бебета умират или се увреждат за цял живот. Никой не ви е опрял пистолета в главата. Всеки решава дали иска или не. Поне имате възможност. На някои места и да искат няма. Също ми се струва изопачено мисленето че от 1 милион ваксини някой толкова ще забогатее или пък държавата толкова ще обеднее. Това са глупости! Ние сме на 1 място в света по майчински отпуск където се плащат с години пари от работодател и държава за да се гледат бебета по пейките. За тези пари някой нещо?

Ще се опитам да ти обясня: Първо, ваксината преди век (е, не е век, 60 години са), е доказано ефективна. И предпазва имунизираните от заразяване доживотно. Сегашната френска ваксина, която съществува от 2003 е доказано неефективна за спиране на заразяването, тя не предпазва от заразяване и ваксинираните си пренасят коклюша и заразяват околните. Второ. Задължителна ваксинация няма. Има задължителен ваксинационен календар. Въпроса е там че през втората световна война Хитлер така е ваксинирал евреите че оставали безплодни за цял живот, а в някои области направи си умирали. Естествено е политици с фашистки уклон да искат да има задължителна ваксинация. Защото могат да правят каквото си искат с хората. Трето. Ваксината е изпробвана и се счита за безопасна само за бебета над 8 седмици. Тя не е пробвана при бебета на 6 седмици. Не се знае дали е все едно или не, но във всеки случай бебетата в България се превръщат в опитни мишки, изпробвайки във възраст, за която производителя не дава гаранция. Именно затова е нужно извънредно положение, а не просто препоръка. Без извънредно положение докторите не могат да прилагат каквото и да е вън от описанието му и от пробите, които са направили.

Четвърто: доколко е доказано че поливаксина, включваща и дифтерит, приложена на бременната е полезна е доста спорен въпрос. Все пак имайки извънредно положение (каквото самите те декретират), може би могат да дават поливалентна ваксина вместо ваксина само срещу коклюш. Пето: никой даже не пита защо не се търси отговорност на здравните власти за унищожаване на производството на бактериална ваксина. Защото е ясно че настоящата ваксина няма начин да защити дихателните пътища от зараза. Тя всъщност започва като ваксина, която се дава при опасение че истинската бактериална ваксина може да навреди. Да речем при раждане в седмия месец. Шесто, което би трябвало да е първо за здравеопазването. Ваксинирайки частично с неспираща ваксина ще се селекционират мутанти на бактерията, които са резистентни на ваксините, които предизвикват болест и при ваксинираните и с това правят ефекта от ваксините отрицателлен.

кво страна с епидемията евроаталантизъм, която угроби 3 милиона?

“да се провежда ежедневна проверка на деца и ученици за наличие на клинични симптоми за заразна болест, включващи наличие на хрема, кашлица, обрив и други, като детето/ученикът с проявени симптоми не се допуска в или се отстранява от детския/ученическия колектив” С тези общи симптоми могат да върнат вкъщи всяко дете. Имаш хрема - и си у дома. Ако детето е под 12 болничен за родителя, така ли?

някога истински леакяр Кунчев-повелютелю на бубулечките.Вместо да си в панделатта заради дивотите кое ито натвори с Ковид 19 сега отново изплува за нови дивотии.Спрете този агент на СЗо който с тези ваксини отново ще нанеса порази.Не може за 880 болни на 6-5 млн население да се обявява епидемия.Кунчев ти си подписа присъдата.

Въобще не личи здравето на децата да е. Приоритет!! Защо учениците не учат онлайн, а развъждат вируси? Ами все пак , ако имате бебе няма да ви. Е безразлично, нали??? Какво пречи да учат онлайн 1 месец?

с това онлайн "учене". Не пускайте вашето дете на училище и готово.

PEYTSCH

Само ако тия от фотото са двойно ваксинирани с Астра Зенека !

Продължавате да внасяте скапани ваксини и лекарства, а нашите старите ваксини, проверени и действащи на поколения ги изхвърлихте в канала. Не мислите изобщо за здравето на хората ,заради което заслужавате да бъдете заплюти публично!

Е, те действаха, защото ги поставяха, не че бяха кой знае колко Убави! Сега си правят пас модерните майки. Искат да са различни, не ваксинират децата си, изкарват им фалшиви имунизационни паспорти и то стана, каквото трябваше да стане. Не модерните ваксини са причината, а неслагането им. Да им е честото на всички антиваксъри!

Подкрепяш Украйна и Израел, нали? :)

ще вземат комисионни? Най-лесният начин! Плашиш народа, внасяш вакса "безплатна за всички"... Тя, разбира се, не е безплатна, а е платена от бюджета (данъците ни) - един вид "Няма не искам!" - платена ти е, ако искаш я ползвай! И съответното процентче - в джобчето на глашатая!

Тя е задължителна след 8 седмици след раждане и сега може ако искаш на 6 седмица. Ако искат майките могат да се ваксинират по време на бременност за да покрият периода след раждане където бебето няма имунитет. Не мога да разбера какъв е проблема. Ако нищо не се направи ще реват хората че никой не е е обърнал внимание и като почнат да умират бебета или се увредят за цял живот няма да чуем края на негативни коментари обратни на вашия

Режи пейките, мустак! Калофер!

Ситуацията е такава: Коклюш има. Аз го изкарах за около 10 дни и още толкова куца кашлица и след това си направих кръвен тест преди 2 седмици, излезе положителен за процент антитела, и отрицателен за активна бактерия. Ковид и него си го имаше, изкарах го доста тегаво между другото, но така и не се ваксинирах. Тези авери дет се ваксинираха, пак го караха и някои от тях доста тегаво. Според мен всичко е въпрос на огранизъм и имунитет. Ако си машина, квот и да изкарат кат вирус и бактерия, ще го изкараш сравнително леко, но ако не си машина ... може и бая зор да видиш. Пожелавам на всички ви да бъдете здрави!

И аз така, но с няколко уточнения: Ваксините правят в първия момент огромен брой антитела, които обаче се оказват твърде неефективни за истинска защита (може би заради мутацията на вируса). Оказва се, че изкаралите го и неваксинирани, които създават собствен имунитет, при тях той действа безотказно за около година. След това пак го хващаш отнякъде, но този път боледуваш много по-леко (може и пак да е заради мутацията на вируса през това време, но със сигурност и имунитета играе голяма роля). Не е възможно за няколко месеца (по-малко от 6) да се създаде ваксина, която да е хем ефективна и универсална за щамовете на дадено заболяване, хем да е безопасна... Затова и спрях всички вкъщи да се ваксинират.

А какво да правят децата, които не са ваксинирани? Възрастните не са застрашени.

Няма нужда да ви терминирам - от глупост ще си умрете!

Господи прибери си вересиите

Отдавна не контактувам с познати и роднини ковидисти. Айде за ковида, че се хванаха, както и да е. Но тия боклуци същите дето бяха за задължителни ваксини, подкрепят нази Украйна, подкрепят НАТО, подкрепят геноцида в ГАЗА, подкрепят всякакви войни започнати от САЩ, подкрепят мигрантите, подкрепят джендърските извращения. Ми сори боклуци ама не ва понасям.

им скапаха мозъците, не че не си бяха предразположени и преди това... За мен, тези събития и това как реагира човек на тях си беше един своеобразен тест за интелигентност, чрез който филтрирах с кого да контактувам по-нататък в живота си и ского - не. С Вас определено бих комуникирала.

3евзек

Ало, теи ваксите, толице руска, Засега само противотролските вакси скапваха мозъци, почти безотказно, все пак целта е ненужните да не живеят дълго. Малко тролове ги преживяха, предимно елитни екземпляри, които все още са нужни за други цели. По броя на коментарите под статията си личи. Още помня тролче,, който сякаш се спомина тъкмо на изборите през април 2021, когато внезапно спря да пише. А че беше тест за интелигентност... беше. 1% от българите измряха, вероятно най-високият процент в света, предимно в 2-3 периода от по 1-2 месеца, сигурно защото са най-умни. Нали бе?

Аз пък отдавна не контактувам с лумпени идиоти путинисти и рашистки подлоги!!!! Мачкай боклуците прости селски пръчки!

Кунчев и други трябваше да са на съд и в затвора. Където по обща статистика на смъртност постигнаха към 70 хиляди повече починали по статистика от НСИ - няма да ви го кажат. Още не са броени починали от ковида, напук на приказките по медии, а починали констатирани. Над половината със сърдечни проблеми с 64.4% от починалите преди ковида и така нататък (заместване на грипове, стандартна смъртност, дори сигурно с грешни тестове, броени след ПТП-та), колко абсурдно е да се считат всичките за умрели от ковида. В Туркменистан бил забранено да се говори за ковида. Там 2021г били 6.2-6.3 милиона население, а ние на преброяване 6.52 милиона. Та там за 2021г умрели даваха 41700+ човека, а тук 148995. Или над 107 хиляди повече умрели и над 3.5 пъти повече, при почти еднакво население, но там забранено да се говори за ковида. Вярно и преди ковида бяхме номер 1 по смъртност по класации - умрели на 1000 за година, последно Украйна. Толкова за успехите на "спасителите". В правосъдието повече няма да повярвам никога. Поне опре ли се до политика е нулево! Такова нещо не съществува.

Виновни са и за цените в магазините, освен много други фактори, но предизвикаха инфлация с печатане на пари. Обезцениха стойността на парите на хора, дето не могат и да изтеглят от банки заради ограбването с таксите, за което държавата не си мърда пръста. Виновни са за налаганите фобии - обсесивно-компулсивни разстройства, страхове от вируси - такива ги лекуваха. Виновни са за по държави срив на раждаемост. И кой знае какво още. Дали деца няма да са дебели и кьорави, от стоене в къщи и гледане на монитори. Преди в началото отчитаха примерно 2кг по-дебели, че са станали западняци. Може да има всякакви непредвидими ефекти. Като например да следва алергично поколение от несвикване с природата. Общите алергии при циганите не е известно да има и го наричаха болестта на богатите. Ефектите са неясни, но може да са и след 20 години и повече. България може да е 100 000 човека по-малко, заради тези мерки след време.

Ало, Някой, троле руски нагъл, Защо лъжеш бе? В Туркменистан забраната за ковид се отнася единствено за статистическата информация. Междувременно мерките им включват пълен набор - КПП-та около градовете с проверка на температурата, затворени летища, отменени събития, пълни локдауни, разни от тип Мангъров - директно в затвора, за да не приказват и те много... В Туркменистан има под 100 хил души над 70 години, а в България са около милион. За да умират възрастни хора, първо трябва да ги има. До 70 хил жертви ги докарахте вие от възраждането, въпреки че много добре знаехте за риска сред застарялото ни население.

"АЗ ГЛАСУВАМ ДАЖЕ И ЗА КОКЛЮША, НО НЕ И ЗА ВАС"

Затваряй държавата! КПП-та по всички земни кълбета!

Някой казват, че избирателите на ППДБ и ГЕРБ са намалели заради сглобката. Ми не не е заради сглобката. Боц боц бооооц

Нека припомним, че всички неваксинирани срещу Ковит трябваше да измрат, вируса да става все по -свиреп докато не ги избие, икономиките да останат затворени докато не се ваксинира и последния антиваксър иначе сички умираме. После се оказа, че някакси Путин спря пандемията. А Мазол Пейков обясняваше, че всеки вирус с времето става безопасен и затва антиваксърите не са измрели. Междувременно вируса причиняваш ковит още не е изолиран - демек няма такъв вирус доказан да съществува.

Ало, дкдкд, троле нагъл, Защо лъжеш бе? Никой не е казвал, че всички неваксинирани ще измрат, вероятно просто такава памет са ви инсталирали днес, затова изпитвате нужда да... хм... припомняте. Вируса го изолираха китайците още през 2019. Но не са го обвили с 5 см стиропор, затова ти се вижда като неизолиран. Междувременно измряха 70 хил българи (според НСИ) и 1 милион руснаци (според РОССТАТ) над очакваното. Това е спрял Путин. Трябваше му война, за да отвлече вниманието. От друга страна... по руския ценоразпис вероятно не са чак толкова много. По копейка на човек, има няма 700 и 10 000 рубли съответно. Но за разлика от руския, не знам дали си запознат с българския...хм... "ценоразпис", според който 70 000 са ужасно много. Най-затворени бяха дискотеките и съпътсващата ги търговия с дрога, може би за тях ти е толкова много жал, почти всичко останало работеше. Трол!

Докага управниците ще държат това Симионовско недоразумение.Това е човека който от всякакви ваксини се накрадна. Той стана милионер на гърба на хората.Той се чуди сега какво да измисли.Махнето го най- после от системата.

Тя за коклюш е задължителна и е включна в имунизационния календар. Това, че има сума народ, дето си прави пас и си мисли, че нещо като не се вижда, не съществува, и не уминизират децата си, е отделен въпрос.

ковида неможа да ни раздели,всеки сьс своите разбирания хора в напреднала вьзраст сме,и днес продьлжаваме да се сьбираме, но ни липсват тези които се ваксинираха,Бог да ги прости.

А нас ни раздели... Верно сме на по-млада възраст, но част от приятелските семейства психясаха.

Не познавам болен от коклюш и не познавам хора, които познават някой болен от коклюш. Коклюша май е в главите на ковидистите.

Предизборно дойде. Изобщо, ако не беше ковида, Радев нямаше да може да направи преврата против законното правителство на ББ и да направи възможно създаването на ПП, чрез действието на канадеца в правителството избрано от него.

Ало, нанан, троле руски, Коклюш по тролове не ходи, а останалите не са длъжни да ти дават здравен отчет. Т.е. най-вероятно познаваш, но не са ти казали. ма вероятност да не го правят и защото си трол.

А на какво мнение е общността на бгмама? Щото ако от там не позволят ваксините, държавата остава безсилна...

Ще "ваксинират" със френската парцуца, с която замениха истинската ваксина, която дори си произвеждахме до 2006 и пазеше от зараза и от пренасяне на заразата от ваксинирани. Сега "ваксинираните" ще си заразяват на воля "ваксинирани" и неваксинирани. И защо не с пълноценна руска, китайска или индийска ваксина? За да напълним чекмеджето на правилните производители май Не разбрах все пак какво се променя от досегашното положение: май само това че на бременните се дава безплатна "ваксина". Но интересно, безплатна "ваксина" не само срещу коклюш, Въпреки че се препоръва ваксина само срещу коклюш а не против дифтерит при бременните. Май нещо не са купили унивалентна ваксина за бременните.

не можем да си купим и антибиотици. Бялата мафия се ъпграйдна във фашистка организация вече.

Не бих се разсърдил, ако обявят един локдаун. София ще си отдъхне от трафика.

Дираджиите пак прочистват ФАКТИТЕ. ... М-р Кондева обяви, че "НОВАТА ваксина срещу коклюш е СЛАБА и вероятно затова НОВИТЕ СЛУЧАИ на коклюш СЕ УВЕЛИЧАВАТ" Повтарям: ПОЕВРОПЕЙЧИХМЕ си Имунизационния календар.

При ковида действаха твърдо и не се получи. Решили са да унищожават добитъка по-бавно. Този боклук е за панделата отдавна

Голямо облъчване на невежи и потъмнели.

Надойдоха тълпи гости без имунизации, сега берем плодовете.

светна ли идеята за отклоняване на едни милиони за ПЦР тестове? :) Хареса им бизнес моделът

И социалните да изземват всички деца без надлежно направени и подновени ваксини против детски паралич, коклюш и дифтерия, тоест от задължителния списък

Еееее бях се настроил да къртим пейки, да носим по 3 чифа маски и да седим мирно като овчици между четири стени. Но нищо! Има ново 20 . Ваксиниране на бременни майки. Отново гениална идея, която обръща медицината с главата надолу !

Този ПЦР-Тест е явно нещо мултифункционално и познава всички болести, зарази и всякакви състояния. Предлагам да го квалифицирате и като тест за бременност, плодовитост и деменция.

предлагам да не си рекламираш невежеството, но със сигурност ще продължиш да го

Загубих вежи колеги като теб от ваксините, но бяха поне добри хора.

3евзек

Сред тролската популация определено има силно завишена смъртност. За да могат оцелелите да разказват какво е станало с колегите им. Не стана много ясно как след забележката за ПЦР прескочи на ваксини, може би някакво задължение по договор или по предизборна линия. Познах ли?

аз пък загубих трима антиваксъри. да сте чували, че са зачестили внезапните смърти при 45-55 годишните? това с КОВИД-а беше само, за да повярват овцете, че не е нужно да се пазят (хай, доктор Мангъров!). а че бигФарма е решила да се облажи, едното не пречи на другото.

Мале мале, боже опази, наистина ли има толкова глупави хора ?! Въй въй, хахахахахахаха АААХАХАХАХАХА :) Предлагам да не ходиш на доктор, тия доктори нали настинка лекуваха ?! Какво сега ми обясняваш - че има доктори и за язва и за травми ли ?! :) :) Ахахахахаха майко мила

При 843 случая за страната обявяват противоепидемични мерки!!! Идиоти.

Оня с лъскавото кубе - също! Хем мрем яко, хем ония не мирясват!

Все от некаква брайка требе да за почне. И понеже нема спряла война - от по-ниско скачаме. Така казва СЗО. СЗО - основно финансирана от Рокфелеровата мафия. А ковида спря, в деня в който започна войната НАТО-Русия. Мисирките изведнъж онемяха тогава...

миналата година са били 4 /ЧЕТИРИ/ Това е смъртоносна болест...Прочети малко, виж кои деца, в коя възраст, засяга най-много... И най-неприятното-ваксината с/у коклюш пази около 60%... Така, че решението е АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО.... Но не трябваше да чакат толкова...

По глупост ли ви избират за надница тук??

Ваксаджиите пак ще намажат!

Докато ви разсейват с ваксаджиите, търговците на храна продължават да натрупват състояние, без да са спирали въобще някога. Уважаващите се тролове спряха да са хранят, за да не им пълнят гушите.