Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, помолен да коментира думите на президента Георги Първанов днес, че определени среди са на път да осъдят бившия премиер на България за това, че някой някъде е преместил една папка, а не се действа така смело по отношение на един от символите на българския преход - мутрите, босовете на организираната престъпност.
Борисов заяви, че това може да се сметне за намеса в работата на съда и прокуратурата.
За 100 дни се опитахме и постигнахме повече, отколкото тройната коалиция за четири години, каза той.
Премиерът добави, че работата на полицията и прокуратурата е насочена към "акулите", а не към "дребните риби". Той отбеляза, че изчезналите от Министерския съвет секретни доклади са 11, а не е един.
Призовавам и президента, и всички, да оставим съдебната власт да си върши работата, защото тя е конструирана от тях; аз не съм назначил нито един човек, каза Борисов.
Скандалите ги създадоха точно хората, които президентът Георги Първанов направи премиери. Те направиха ДАНС, те генерираха проблемите в момента. Шамарите, побоищата ги правят на Първанов хората, на Станишев хората, на Доган хората. Те се самоубиват по сараите. Просто ги моля да спрат до тук и да оставят съдебната система да работи. В противен случай ще се вдигнат и другите партии от център-дясно и нека не ме принуждава президентът да ставам буфер между тях и него, коментира още министър-председателят.
По-рано Първанов заяви пред студенти, че "продължавам да оставам с усещането, че босовете на организираната престъпност са недосегаеми". Така той защити експремиера Сергей Станишев, чийто депутатски имунитет бе поискан от главния прокурор Борис Велчев.