Това са само лъжи, добави лидерът на ГЕРБ по повод твърденията, че е поискал освобождаването на Иван Гарелов като медиен съветник на настоящия служебен премиер.

„Не ме интересува Гарелов, какъв е Гарелов – 74-годишен бивш агент на ДС. В играта на БСП не искам да влизам”, допълни Борисов.

„Питам кое дава възможност това да се каже - как ще се управлява съдебна система с есемеси? Това е несериозно. 26-ти ще мине, на 27-ми ние трябва да обединим народа и да направим стабилно управление. Това е проблемът, който стои пред нас", заяви Бойко Борисов.

„Няма повече да допусна заради техните партийни игрички… излиза, че Радев е наш, правителството е наше, излиза, всичко, което казват те, ние трябва да се оправдаваме с това. Извинявам се, защо не върнат главния секретар на МВР за изборите? Защо не върнат всички уволнени досега с есемес? Искате ли, сега ще си взема телефона, ще напиша един есемес на Герджиков и ще чакаме да видим дали ще ги върне”, допълни бившият премиер.

"Господин Герджиков, много ви моля, върнете всичките тези уволнени хора на власт, да не ви пиша есемес тогава", пошегува се Борисов.

По-рано пресцентърът на БСП разпространи изявление на лидера Корнелия Нинова в Стара Загора, в което тя упреква Борисов, че е отнел свободата на мнение.

В коментар на скандала между него и Елена Йончева, Бойко Борисов обясни, че реакцията му спрямо нея е дошла от едно нагло, по думите му, нападение към Делян Добрев.

„Понеже в БСП жените са мъже, при нас имаме по-крехки мъже, да речем, които са по-крехки като психика, пък имат деца, семейства, и трябва от време на време да ги защитиш. Тя в ефир му каза, че той бил разследван, бил еди какво си... Откъде накъде, колко има такива при тях?

В Бургас ме попитаха по тази тема и аз си спомних какво знам по дадена тема и много ясно се изразих.

Ако дойде ден да трябва да говоря в съда, съответно ще призовем свидетели, които ще кажат как през фирми са получавани пари, те излязоха вече собственици на фирми и оператори, които казаха как са ставали нещата, за да се заобиколи плащане", каза още Борисов.