Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че ще даде на съд за клевета вътрешния министър Бойко Рашков.

"Рашков, незабавно кажи банката, която уж имам, и се извини. Ако не ми кажеш до края на вечерта, утре завеждам дело срещу теб", заяви Борисов на извънреден брифинг на партията.

"Кажете коя е банката, за да можем да ви осъдим, за да може банката да се защити. Ами ако се окаже, че е чуждестранна банка?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Аз знам, че нямам банка. Толкова съм сигурен, че нямам банка. Че те утре могат да ме направят на "Майкрософт" съдружник. Или, дай боже, на Зукърбърг. Да каже днес коя е банката", продължи Борисов. Той припомни, че преди поканата за чакалнята на еврозоната всички банки у нас са преминали стрес-тестове и са били проверени собствениците им.

Според Борисов цялата акция е, за да бъде отклонено вниманието от "труповете и хаоса".

"Това си е просто една поръчка на Радев, защото вижда, че губят", категоричен беше Борисов.

Той предупреди, че заради "подобни на Рашков хора, Радев ще изгуби изборите".

"Аз банка нямам, настоявам всички медии да ходите след него и да питате за банката", настоя Борисов.

"Хаос след хаос, това е държавата в момента и огромни дългове за българите. Никакво смирение няма. Но това с банката вече е върхът на наглостта", заключи Борисов. Той попита къде са парите от новите заеми в размер на 1,7 милиарда и обвини в лъжа служебните управляващи, че не са свалили цената на газа, а е точно обратното.

По повод разкритията на вътрешния министър и полицейската акция в Симеоновград, завършила с арести, Борисов напомни, че кметицата първоначално е била от ДСБ, после в Реформаторския блок, а след разпадането му продължила да управлява от името на ГЕРБ.

По темата Делян Добрев допълни, че е провел разговор с нея и уточни, че у нейното семейство полицията не е открила пари.

"У тях нищо не е намерено, нито списъци, нито пари, намерили 100 лева в джоба на мъжа й. Акциите бяха концентрирани в Хасково. Стотици хора са привиквани, разпитвани", заяви Добрев.

Добрев, който е областен координатор на партията в Хасковско, отрече също така да е арестувана кметицата на село Малко градище Мария Писарова, както заяви Бойко Рашков.

"Нито е арестувана, нито знае за такова арестуване, всичките й роднини й звънят притеснени", разкри Добрев. Той допълни, че е проверяван единствено е търговски обект на мъжа й, като са намерени списъци за дърва, но не у него, а в кметството, "там, където им е мястото".

"Все по-видимо става, че министърът на вътрешните работи се намира в едно сложно психологическо състояние, има когнитивни проблеми, т. нар. мозъчна мъгла, които се проявяват като постковиден синдром или злоупотреба с алкохол или друго", коментира и Тома Биков.

"Системното злоупотребяване на Радев с този човек, който вместо да получи помощ, се използва в кампанията по такъв начин, е крайно неморално. Злоупотребата с подобни хора е доста неморална", заключи още Биков.

"Последната грижа ми е Бойко Рашков, но този хаос, който предизвикаха, води до Бойко Рашков", каза 

По повод отмененото от ВАС решение на ЦИК да се броят разписките от машинния вот, Борисов подчерта, че не може да коментира съдебно определение, но даде своя прочит на ситуацията.

В същото време припомни: "Помня само, че Пламен Узунов предварително получаваше решенията на съда". "Ако така са решили, каквото за всички, това и за нас. Държавата след 14 ноември пак ще работи по някакъв начин. И пак ощетени ще са българите", обобщи той.

"Каквото искат да броят, всички социологически агеници дават голямо предимство за ГЕРБ, защото се уплашиха хората от хаоса, от смъртта, констатира лидерът на ГЕРБ, като допълни и хаоса с връщането на училище на малките ученици с тестове.

"В момента те са много притеснени, виждат, че не им се случват нещата, и трябва да направят манипулации на изборите", добави той.

По повод ситуацията с коронавируса бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов разкритикува екипа на здравното министерство и хаотичните му действия.

"Така наречените експерти на Кацаров преди повече от 10 дни решиха, че след първа игла получаваш зелен сертификат. От вчера това не е така и експертите отново са взели решение да е след 15-ия ден. Факт е, че тези неща се случват след сериозно брожение от наша страна и медиците. Реално, имаме един хартиен локдаун", отчете лекарят. "Към момента не е взето под внимание въобще мнението на учителите за тестването на децата. Това, което направи Кацаров в последните дни, е продиктувано, както казват те, от политическо-популистка целесъобразност.", заяви Балтов, като напомни, че в резултат няма свободни легла в болниците и в реанимациите.