Да спрем кампанията за три дни и да решим как да спасим хората, призовава председателят на ВМРО Красимир Каракачанов във видео обръщение във Фейсбук към политическите му опоненти, съобщиха от пресцентъра на партията.

Каракачанов отбелязва, че България е във война с пандемията от COVID-19. Само за последните три дни имаме около 15 хиляди болни и близо 500 починали, посочва той.

"В болниците леглата свършват, няма кислород и десетки българи умират вкъщи без медицинска помощ. И това е в по-големите градове, в селата положението е още по-тежко", отбелязва Каракачанов.

"Обикалям България и виждам какво става! Всички виждаме какво става! Политиците, лидерите в държавата мълчат като страхливци, страхуват се, че ако призоват хората да се ваксинират, ще загубят гласове! Че няма да седнат в креслата на властта", коментира лидерът на ВМРО.

"Питам ги всички тях и Радев, и Борисов, Корнелия, Слави Трифонов, Кирил Петков, всички мераклии за власт - за какво се борите? Кого ще управлявате - една болна и умираща нация? Един разделен, обезверен и уплашен народ?", заявява Каракачанов.

"Най-лесно е да обявите пак локдаун и да затворите хората вкъщи! Това няма да реши въпроса", коментира той и допълва, че българите очакват мъдро, умно държавническо решение. "Предлагам да спрем кампанията за три дни, да се съберем всички заедно, да вземем общо, полезно за българите решение и да излезем заедно пред нацията с решения какво трябва да се направи, за да предотвратим предстоящата здравна и икономическа катастрофа на България", посочва Каракачанов.

"Не го ли направим сега ще бъдем заклеймени от историята, като жалки, себични и алчни за власт нищожества!", заключава той.