Президентът отговори на нападките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинетът не се справя с COVID пандемията.

В отговор на журналистически въпрос дали се обижда от думите на бившия премиер Бойко Борисов, че "спокойно вече може да се нарече българоубиец" Румен Радев заяви:

"Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който разсипа българското здравеопазване, прогони лекарите, игнорира протеста на сестрите. Борисов имаше дванадесет години да реформира здравната система, да изгради национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България. Той пропиля това време". Радев допълни, че "в момента наистина чуваме истерията на човек, който се опитва да прехвърли своята отговорност върху другите."

Правителството прави всичко възможно да овладее кризата с COVID-19, да осигури работоспособност на всички лечебни заведения, така че да преминем през това изпитание, без да затваряме държавата, без да лишаваме българите от социален и културен живот и от възможностите да упражняват своята професия и да имат доходи, без да разсипваме бизнеса,  заяви още държавният глава. 

Държавният глава допълни, че абсолютно всички икономически мерки за подкрепа на бизнеса в епидемията вървят, като всеки има възможност да избира - да работи при условията, които са му дадени, или да затвори и да получава компенсации.