Това каза днес в Габрово министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос дали правителството, в лицето на МВР, ще продължи с оперативната дейност по отношение на сигурността на гражданите, съобщи БТА.
Министър-председателят постави официалния старт за изпълнение на интегриран проект за водния цикъл на Габрово.

Той съобщи, че се е запознал подробно с документите на ДАНС и че днес документацията по делото "Ахмед Емин" ще бъде дадена на главния прокурор, а какво решение ще вземе той зависи от него.

"Аз, като полицай, съм силно озадачен от начина, по който е извършено това разследване", каза Борисов и допълни, че не може да си обясни проявената небрежност. Той се съмнява в стечението на обстоятелствата и смята, че липсата на интерес към основни източници на информация е била преднамерена.
Премиерът уточни, че не иска да се намесва в работата на прокуратурата, но според него по случая трябва да се направи вътрешна проверка.

За ДПС случаят със самоубийството на Ахмед Емин е приключен след становището на прокуратурата, че началникът на кабинета на лидера на движението не е бил склоняван към този акт, а мотивите му да сложи край на живота си са лични. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на движението Лютви Местан, цитиран от Дарик. На въпрос дали Ахмед Доган ще даде обещаната от Лютви Местан пресконференция след края на разследването, той отговори, че след констатациите на прокуратурата въпросът престава да бъде актуален и там не може да се търси сензация.

"Преди парламентарните избори ние обещахме сигурност за хората и смятам, че изпълняваме обещаното", допълни Борисов и съобщи, че от МВР му докладват за всяка акция, преди тя да започне.
"Всяка сутрин в 6,30 часа дежурен служител от МВР ме информира за хода на акциите и за произшествията в страната", каза още премиерът.
По думите му тези акции не са кампанийни, нито са популистки и ще се правят всеки ден. Според него ресурсът на МВР като численост е голям, ДАНС също ще се включва там, където е необходимо.

Операция "Наглите" ще се пренесе в търговията с лекарства, съобщи по-късно  пред журналисти в Пловдив министър-председателят, предаде БТА.
"Разпоредил съм на министрите Дянков и Нанев де се срещнат и да се разберат за проверките в лекарствения сектор; през следващите дни ще видите какви операции ще има и в този бранш", допълни Борисов.

Тази сутрин полицията започна акция "Факирите", насочена срещу известните автокрадци, действащи в София.