Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след като е видял проектосъстава на кабинет на ПП-ДБ, сега ще работи за неговата корекция, защото няма как да мине в този състав. Това той каза пред медиите в Русе, където отиде от Разград.

"Ние искахме от тях да покажат водещите си фигури, те ги показаха. Сега ще продължим да работим за коригирането им", каза Борисов.

"Защото това е един шаблон сега, една чернова за работа, сега ще работим по нея", уточни той.

В отговор на въпроса кои са пък водещите фигури на ГЕРБ-СДС, Борисов заяви: "Начело с мен". Борисов не разтълкува дали това означава, че е преосмислил отказа си да бъде премиер за четвърти път.

И отново наблегна, че няма как този кабинет да бъде одобрен.

"Надявам се да има правителство. С втория мандат няма как да стане - това е безспорно, а и не трябва да забравяме резултатите от изборите, изведнъж те се пренасят във време, в което не виждам никаква логика", напомни Борисов, че ГЕРБ-СДС са побеждавали вече нееднократно на изборите.

След като в Разград каза, че е единственият приятел на Асен Василев, номиниран за финансов министър, лидерът на ГЕРБ продължи мисълта си и по време на обиколката в Русенско. "Приятелството не е само от едната страна", направи допълнението той.

"Надявам се да няма предсрочни избори, това е лошо за държавата", заключи Бойко Борисов, като допълни, че иначе настава хаос.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира опита да бъде взривена колата на главния прокурор.

"Аз мога да кажа, че съгласно теорията за терористичен акт, в случая всичко това е изпълнено - създава хаос, създава страх, насочено е срещу хора, семейство в случая, което и да е то, е лошо. Много лош акт. С взрив са неконтролирани нещата, винаги може да пострадат други хора", заключи Борисов.