"С намесата на парламентарната група на ГЕРБ при актуализацията на бюджета е сложена ръчната спирачка на инфлацията у нас". Това заяви в Пазарджик лидерът на партията Бойко Борисов.

"В момента става едно чудовищно купуване на гласове", заяви категорично Борисов. "Всеки депутат, който в момента купува, е все едно купува 10 хиляди гласа. Ами то, по тая логика, уважаеми, защо правим избори? Излъчват депутати, да влязат в парламента и отиваш и си ги накупуваш под формата на принцип. Рекет върху депутати, това са точните думи", коментира лидерът на ГЕРБ.

"ГЕРБ-СДС са сложили ръчната спирачка на инфлацията в страната", заяви още в Пазарджик Бойко Борисов и допълни, че в рамките на следващия месец ще видим пик в цените, а след това нещата ще се успокоят.

Борисов се похвали, че благодарение на предложените от парламентарната им група промени в бюджета, бизнесът ще получи своите компенсации за ток, както и са отпуснати допълнителни средства за полицаите, пожарникарите и медиците. Религиозните храмове също няма да плащат от скъпия ток, отново благодарение на промените предложени от ГЕРБ-СДС.

Борисов говори още за цените на тока, газа и горивото и как те да бъдат свалени.

"Виждате ли ме изолиран? Я да видя как изглеждам в изолация? Е, този, който ми пожелаваше да си седя на диванчето - седна той. Има карма в живота. Токът може спокойно да се върне на 100 лв. и въглищата и ядреното гориво, и атомните реактори, и Мариците - всичко е българско. Ресурсът е български. Редкият шанс имаме да имаме рафинерия, която да ползва евтин петрол. Сложи таван на цените. Говорят сега за 25 ст. - те още не могат да разберат как ще става, какъв е софтуерът", каза Борисов.