"Няма как да не говорим за слона в стаята. Сегашният кмет и сегашната администрация всъщност не са тези, които управляват града. Ще си върнем Варна от онези, които я управляват в сянка", каза Благомир Коцев, кандидатът за кмет на Варна от Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според него хората знаят кои тесни икономически интереси не позволяват на Варна да се развива. Той обеща, че ще се бори за Варна без периферия, с паркове и зелени пространства, с добра инфраструктура в кварталите и равномерно покритие на социалните услуги. Детски градини, ясли и по-уреден градски транспорт, добра среда за децата и семействата са сред основните му приоритети.

В пълна зала във Фестивалния комплекс Коцев представи общинската листа и районните кметове на морската столица. На събитието присъстваха специални гости: лидерите на Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" - Кирил Петков, Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов, както и народният представител Даниел Лорер.

"Благомир Коцев е най-добрият избор и за Варна и човекът, който ще направи града отново един от най-красивите в България", коментира лидерът на ПП Кирил Петков.

Снимка: ПП-ДБ

Кандидатът за кмет Благомир Коцев акцентира приоритетите от програмата си с фокус върху инвестиции, които да повишат доходите и да върнат младите хора в града, на добрата градска среда и на отговорния диалог между общинската управа и гражданите., обеща Коцев по време на официалното откриване на кампанията във Варна.

"Кампанията не започва сега, ние работим от месеци, за да чуем проблемите на варненци. Те остават нечути досега. Презастрояването и инфраструктурата са сред най-големите болки на хората. За да ги решим, смятам, че трябва да имаме поетапно, а не ударно или предизборно развитие", отговори Коцев на журналистически въпрос.

"Познавам всички хора в листата лично и знам, че те са достойни хора, които ще работят за обновлението на Варна, за връщането на изгубената й слава и за по-добър живот за всички жители на морската столица. Нито един от тях няма икономически зависимости", добави Коцев.

"Планираме да инициираме промени в общия устройствен план. В динамичен град като Варна, той би трябвало да се сменя, след като е бил в сила вече 10 години. Варна има нужда от повече зелени площи. Това е заложено в плана "Парк във всеки квартал", който ще изгради паркове върху общински площи", каза Коцев.

"Трябва да има инфраструктурно решение с изграждането на буферен паркинг, какъвто е бил и планът преди много години", поясни още Коцев. Според кандидата за кмет от ПП-ДБ, това може да се случи като бъде изграден надземен или подземен паркинг под бул. Княз Борис I, който да е в полза и на жителите на съседния квартал "Чайка".

Разчитам на мажоритарния вот на хората, ще се обърнем към тях и техните проблеми и ще предложим решения. Хората трябва да бъдат чути, след като повече от 10 години вече те се чувстват забравени от кмета Портних, заяви Коцев.

"Важно е да си вземете Варна обратно. Кажете на роднините и близките си, на приятелите си, че трябва да гласуват", призова варненци председателят на Да, България Христо Иванов.

"Симпатизантите на ДСБ знаят, че Варна отдавна е наша кауза. Призовавам да се мобилизираме и да излезем да гласуваме с номер 66", каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, като добави, че следващият шанс за промяна в града ще е чак след четири години.

"Ще си върнем града", обяви Коцев под аплодисменти и обеща, че екипът от общински съветници и районни кметове ще работят за да върнат славата на Варна като морска столица.

Снимка: ПП-ДБ

"Нашата листа е единствената, която работи за обикновените хора и няма тесни икономически зависимости", категоричен беше той.

За Благомир Коцев, като кандидат за кмет от листата на ПП-ДБ във Варна гражданите могат да гласуват с номер 66 в бюлетината.

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация