Бургаският общински съветник от гражданската квота на БСП Бенчо Бенчев отрече Бойко Борисов и Цветан Цветанов да са посещавали дома му.

Информацията тръгна от бившия депутат от левицата Георги Кадиев, който написа във Фейсбук:

"Познавам Бенчо Бенчев още като бях кандидат-депутат от Бургас през 2005. Тогава не беше общински съветник, просто местен голям зърнопроизводител. Бенчо, например, лично ми е разказвал как в къщата си в кв. "Меден рудник" се е срещал с Бойко Борисов като гл. секретар на МВР, а помощникът му Цветан Цветанов е чакал отвън при охраната".

В интервю по телефона за bTV обаче Бенчев заяви:

"Не е идвал Борисов, и Цветанов не е идвал. Лъжи са, лъжи са, това са интриги, които създават".

Самият премиер не е коментирал бил ли е в къщата на Бенчев, но шефката на кабинета му Румяна Бъчварова заяви, че по принцип той не ходи в частни домове.

Бизнесменът общински съветник, прочул се със своя "Ролс-Ройс" обаче потвърди друго твърдение за себе си - че е давал пари на БСП - според друг общински съветник от Бургас - Чанко Мирчев, той е дал "20-30 000 или дори 50 000 лева" за последната предизборна кампания.

"Да, спонсорирал съм с пари. С много по-големи суми от това, което се говори. Щом никой не може да каже колко пари съм дал, значи има черна каса", каза той.

От БСП категорично заявиха, че по официални документи, а и фактически, Бенчев не е финансирал партията, но признаха, че е участвал в кампанията на президента Румен Радев, както всички техни активисти.

Междувременно от ГЕРБ поискаха да бъде разследвано има ли такава черна каса.

По-късно зам.-председателят на левицата Кирил Добрев заяви на брифинг:

"БСП няма черна каса, тя получава добра субсидия и не се нуждае от други форми на финансиране. Всички мероприятия на партията се финансират от държавната субсидия. Единствените средства, които Бенчо Бенчев под някакъв повод е давал на БСП са 70-те лв., които групата общински съветници събира за своята дейност. Ако някой си е мислил, че представлява БСП и е взимал пари от Бенчо Бенчев и не ги е внасял в партията това не означава, че партията е получавала пари. БСП не е получавала пари от Бенчев".