Те допуснаха много грешки, защото нямаха никакъв опит. Точно това, че нямаха никакъв опит - им беше и силата. Това каза бащата на премиера в оставка Кирил Петков - Петко Петков пред NOVA.

Петков присъства на протест в подкрепа на правителството, който се провежда пред сградата на Народното събрание. Още вчера бащата на премиера в оставка призова поддръжниците на ПП да се съберат пред парламента на демонстрацията, наречена " "Европейска България без мафия #4: Правителство или бързи избори - важно е промяната да продължи!"

Очаква се на протеста да отидат и представители на ПП.

"Всички тези 30 години сме виждали само опитни политици. За първи път видяхме неопитни обаче нормални хора, които мислят за България. Синът ми скочи в политиката като в някаква спасителна акция за България и българския народ. Без обаче българският народ да му го е поискал", добави още той.

Междувременно малко преди представителите на "Продължаваме промяната" да върнат мандата на президента Румен Радев, пред президентството започна и друг протест, но този път с искане за предсрочни избори възможно най-скоро.

Организатори на тази демонстрация е Национално движение "Хан Кубрат". Протестиращите скандират "избори", като исканията им са президентът да състави служебно правителство.