Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков представи днес пред журналисти новоизбраните ръководства на Българския спортен тотализатор и на Националната спортна база, предаде sport1.
За председател на Управителния съвет е избран Иво Тонев, който оглавява комисията за децата, младежта, спорта и туризма в Столичния общински съвет.
Членове на УС са Владислав Горанов - заместник-министър на финансите, Живко Вангелов - двукратен световен шампион по борба и юристът Константин Симеонов.
Бившият национален състезател по кану-каяк Петър Божилов е новият изпълнителен директор на Национална спортна база ЕАД. Председател на Управителния съвет е юристът Теньо Тенев, който има опит в работата на търговски дружества. За членове на УС са назначени юристът Данаил Данаилов, икономистът Радослав Рангелов и завършилият НСА Юри Станков.
В момента тече финансова инспекция в тотализатора. След приключването й ще бъдат направени отчет и анализ на дейността на дирекциите и клоновете досега и ще бъдат набелязани конкретни мерки за модернизацията на БСТ.
Модернизирането на Българския спортен тотализатор ще се осъществява поетапно. Държавата ще осигури между 8 и 14 милиона лева за тази цел.
“Ще работим за това БСТ да печели повече средства и да подпомага повече нашия спорт. Гарантираме прозрачност в управлението на тотализатора, това е желанието и на премиера Бойко Борисов,“ подчерта Дамян Дамянов.
Възстановяването на спортната база е сред основните приоритети на спортното министерство. “Искаме да реализираме една нова политика в развитието на Националната спортна база. Нужно е да се извършат определени ремонти на нашите спортни бази, да ги модернизираме и реновираме, да ги оборудваме с аудио-визуална и тренажорска техника. Целта ни е базите да бъдат добре менажирани и поддържани,“ заяви спортният министър.
Вижте видео от пресконференцията на Свилен Нейков