Искането е по повод предложението му за преназначаване на Румяна Дулева от местната дирекция в Бургас в Централно управление на НАП в София, пише в съобщение от неговата партия РЗС, разпространено чрез БТА.
От РЗС отбелязват, че името на преназначената в София бургаска директорка на дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" нашумя по време на скандала около аферата "Мургина". Срещу Дулева през последните години са подадени жалби за злоупотреба със служебно положение, прикриване на данъчни измами и лично облагодетелстване, пишат още от партията. Подобен род преназначения не отговарят и на предизборните обещания за прозрачно управление и нулева толерантност към злоупотребите, които мотивираха българските граждани да гласуват за промяна, смята Яне Янев, цитиран в съобщението.
От политическия съвет и ПГ на РЗС заявяват, че бъдещите промени и назначения в данъчната система трябва да почиват върху ясни критерии и безупречна професионална биография на кандидатите. Това се казва по повод изявление на министъра на финансите Симеон Дянков за предстоящи промени в НАП.
Съмненията за злоупотреби в НАП могат да разрушат доверието на данъкоплатците и да торпилират държавния бюджет в условия на криза, пише още в позицията на Яне Янев.