Срещу него са заведени 11 съдебни иска с обвинения в сексуални посегателства, съобщи TMZ.com. "Чъб индемнити" е поискала от съдебните органи да я освободят от отговорността да изплати съдебните разноски на Харви Уайнстийн.

Всички искове срещу продуцента са свързани със склонността му към злонамерено и скандално поведение, свързано със сексуално насилие, отбелязаха от компанията. Тя е уведомила Харви Уайнстийн, че отказва да покрие съдебните му разноски. С разследване на обвиненията срещу него от жени, станали жертви на сексуален тормоз, са се заели властите в Лос Анджелис и Ню Йорк.

През октомври м.г. в. "Ню Йорк таймс" публикува статия, в която се казва, че Харви Уайнстийн около 30 години е подлагал на сексуален тормоз сътруднички в компанията, в която работел. Впоследствие обвинения срещу него бяха отправени от около 100 жени, включително от актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек. Продуцентът отхвърли обвиненията, като увери, че е имал интимни отношения единствено по взаимно съгласие.