Според живущи в близките блокове животното е било младо, кротко и доверчиво и затова лесно е било подмамено,  предаде БГНЕС.

То бе от добрите, които само махат с опашка. Не лаеше, не хапеше, не гонеше нито хора, нито коли, нито каруци, коментира столичанин от квартала пред "Фокус".
По думите му инцидентът е станал преди няколко дни. Местни хора подали на 112 сигнал. Кварталният обаче отказал да приеме сигнала, смеейки се, и показал на компютъра си че няма такъв закон - за защита на животните. В квартала наскоро имало и хвърляне на куче от деца от третия етаж. Редовно се стреля по кучетата и от балконите, разказва възмутени софиянци.

"Това е поредният случай на садистично отношение към животни. Институциите у нас не гледат сериозно на тези инциденти, макар отдавна да е доказана връзката между насилието над животни и склонността към насилие над хора,” коментира Явор Гечев от "Четири лапи” пред БГНЕС. 
По думите му неправителствените организации са напълно безпомощни, тъй като малтретирането на животни не е престъпление и в повечето случаи полицията отказва да разследва. Националната ветеринарномедицинска служба пък много рядко отговаря на жалбите им с оправданието, че са претоварени. Единственото, което можем да направим, е да дадем гласност на подобни зверства и да настояваме за промени в законодателството ни, допълни Гечев.

През март в Дряново неизвестен садист отряза четирите крака на кучето Мима. След масовия отзвук у нас и в чужбина на този случай, управляващите обещаха промени в закона, които да инкриминират жестокостта над животни. Близо 3 месеца след това обаче, текстовете са все още в правната комисия на парламента и не се очаква скоро да бъдат внесени в пленарна зала.

"Оставаме с впечатление, че промените в Наказателния кодекс, които ще инкриминират жестокостта над животни, нарочно се бавят, като целта е да отшуми обществения отзвук след случая "Мима”, смята Гечев.
"Може би хората, които са обесили кучето в кв. Модерно предградие, трябва да обесят и дете, за да осъзнаят законотворците ни, че е важно насилието над животни да бъде обявено за престъпление, така, както е във всички страни от Европейския съюз.” 

* Снимката на обесеното животно е в галерия. Редакцията предупреждава, че гледката е жестока.