Днес започва ремонтът на участъка от пътя II-16 Своге - София, където стана тежкият пътен инцидент миналата събота, при който загинаха 17 души, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Отсечката първо ще се фрезова, а след това ще се преасфалтира. Засега не се планира реконструкция на участъка. Досега предприемането на ремонтни дейности бе невъзможно поради извършваните процесуално-следствени работи.

В останалите участъци от пътя II-16, в които са констатирани дефекти до момента, изпълнителят сдружението "Трейс Своге" е извършил следните строително-монтажни работи: изкърпени са всички дупки и неравности от км 23+000 до км 52+000. Това е участъкът малко след тунел "Елисейна" до град Своге.

Ремонтирани са и две пропадания при км 71+000 - след разклона за село Ромча и при км 73+000 - в Искърскотото дефиле.

Вчера и днес служители на ОПУ - София са направили оглед на всички пътни знаци и където е било необходимо е премахната избуялата от дъждовете растителност за осигуряването на по-добра видимост за шофьорите.

Четирима души остават с опасност за живот след катастрофата край Своге. Трите най-тежко пострадали жени са настанени за лечение в "Пирогов", където има и още двама души в стабилно състояние.

Още петима остават за лечение в Университетската болница "Св. Анна". 62-годишна жена и 30-годишен мъж, настанени във ВМА, вече са извън опасност за живота.