Днес дневните температури са от 8 до 13 градуса. Облачността от юг започна да се разкъсва и намалява до незначителна, а валежите спират. След временно прекъсване, през нощта облачността отново ще се увеличи и от запад ще започнат превалявания от слаб дъжд.

В събота минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса. През деня ще бъде облачно и над Западна и Централна България отново ще завали дъжд. Значителни валежи ще има около Родопите. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса. Над 1600 метра надморска височина валежите щв бъдат от сняг.

През нощта срещу неделя минималните температури ще бъдат от около минус 1-2 градуса по високите полета на Западна и Югозападна България до 3-4 градуса на север и изток, където ще духа слаб и умерен северозападен вятър.

Преваляванията над южните райони ще спират от запад на изток и до неделя сутрин ще спрат навсякъде. Дневните температури ще са от 8 до 14 градуса, а облачността ще бъде незначителна, повече - над северозападната половина на страната около и след обяд.

В понеделник облачността ще бъде незначителна. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните - от 13 до 19 градуса. След временно спиране на вятъра, във вторник отново ще се появи такъв от северозапад - умерен, в Дунавската равнина и силен. Минималните температури във вторник ще са от 3 до 8, а дневните - от 12 до 17 градуса, но след обед ще се понижават от северозапад.

През почивните дни времето в планините ще бъде по-често облачно. В ниските части ще превалява слаб дъжд, а по високите-сняг, като по-значителни превалявания ще има в Родопите. На 1200 метра температурите в събота и неделя ще бъдат от 2 до 5 градуса.

Следете прогнозата за времето >>