Инцидентът е станал тази сутрин малко преди 5 ч. местно време в околностите на Младеновац, съобщават Танюг и Б92, цитирани от БГНЕС.

Любиша първо е убил сина си в дома им, след което тръгнал из къщите и застрелял съседите си.
След като ги е убил, ранил съпругата си и опитал да се самоубие.

Богданович и жена му Яворка са откарани в болница в тежко състояние.
Богданович е в кома.
По-късно се появи съобщение в сръбските медии, че жена му е починала, но информацията бе опровергана от лекари. Съпругата му вече е по-добре. Тя е била простреляна в главата и във врата, предаде сръбското издание Мондо.

Директорът на полицията в града Милорад Вельович съобщи, че 12 души са загинали на място, а един е починал на път за болницата. Всички жертви са били простреляни в главата докато спят.
"Става въпрос за общо пет къщи, включително роднини и съседи. На този етап не знаем нищо нито за мотивите, нито за причините за трагедията", каза Вельович.

Богданович използвал огнестрелно оръжие, за което е имал разрешително от 1981.
Той е бил ветеран от войната в Хърватска през 1992 г.. Доскоро заедно със сина си е работел за словенска компания, но преди около година е бил съкратен.

Според съседи Любиша е бил мрачен човек и досега не е проявявал насилие.
Дъщерята на Богданович заяви, че е шокирана от случилото се, тъй като баща й не е убиец, предаде сръбското електронно издание С медия.
„Баща ми беше добър човек и нищо не говореше, че ще извърши подобно нещо. Не е имало кавги в семейството”, заявила Зорица.
Негов племенник каза, че вчера Богданович е бил съвсем нормален и бил в добро настроение.

Предполага се, че причината за трагедията е бедността и отчаянието, в които е живеел.

Подобно масово убийство имаше в Сърбия през 2007 г., когато мъж застреля девет души в село в източната част на страната.

Правителството на Сърбия обяви сряда за ден на траур за 13-те жертви на масовото убийство, извършено във вторник сутринта в централната част на страната, съобщиха от правителствената пресслужба.