Председателят на парламентарната група на "Величие" Николай Марков каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че Ивелин Михайлов е искал от формацията да гласува с "Възраждане". "Аз това не го приемам, никога не съм го приемал", каза той в отговор на въпрос за разрив в отношенията между двамата.

Марков определи Михайлов като "човек със семпъл ум" и с посткомунистически възгледи, които той не споделя. 

На въпрос защо настъпи разривът между двамата, шефът на парламентарната им група обясни, че идеологът на партията и собственик на "Исторически парк" е човек със "семпъл ум и посткомунистически възгледи", които той не изповядва. За нивото на ума му той разкри, че е разбрал сега.

Относно това, че Михайлов е идеологът на "Величие", Марков се изсмя и заяви: "Идеолог...".

"Има записи, които предхождат нещата, за които той говори, каза председателят на ПГ "Величие" относно медийни изяви на бизнесмена от Ветрино и изрази учудване, че "член на една партия" има такива медийни изяви. "Представяте ли си член на ГЕРБ да излиза и да уволнява депутати?!", попита Марков. "Г-н Михайлов играе от много време жертвата, него всички го убиват, ако забелязвате, обаче той е мултимилионер и ходи без охрана. Аз не знам човек, който ще го убиват, и то всичките ще го убиват - мафиотите ще го убиват, Бойко Борисов, Пеевски, аз и ред други. Това е низ от убийства, които се случват. Но, забележете го, ако искате - отидете, вижте, че той е без охрана. Аз, примерно, да кажем, че нямам пари да си купя кафе... но той поне има пари да си купи охрана, но няма. Което значи, че не се чувства заплашен", коментира още преподавателят по национална сигурност в НБУ.

Председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков заяви, че е възможно да се откаже от поста си. Той каза още, че не е отправял заплахи към депутати от групата.

На въпрос възможно ли е да го изключат от групата, той каза: "Когато парламентът се управлява отвън, всичко е възможно". На уточняващо питане какво има предвид, депутатът посочи, че в групата на "Величие" има депутати, обвързани в различни финансови схеми, които не могат да взимат самостоятелно решения. Марков не изключи възможността да се откаже от председателското място на "Величие" в парламента. "Ще ви поканя всички медии да изслушате открито онова, което се случва вътре в парламентарната група", обяви Николай Марков, цитиран от БТА.

Депутатът от ПГ на "Величие" Виктория Василева пък каза пред медии в парламента, че не може да коментира изявленията на Ивелин Михайлов. "Не го познавам този човек", каза тя.