45-годишният младши полицейски инспектор Добромир Лазаров от Сопот, който снощи беше убит от военен при скандал за жена в Пловдив, е разведен и има дъщеричка в 5-и клас, съобщи местният сайт "Подбалкански новинар".

Около 23,30 часа Лазаров отишъл пред дома на военния Ангел Желязков, който е командос от 68-ма "Парашутна бригада" и сега живее с бившата му половинка - 32-годишната дознателка от полицията в Карлово Люба Алексова. Малко преди това военният и жената се прибрали, тя шофирала колата, защото той бил пиян. Твърди се, че полицайката отново поддържала връзка с Лазаров.

Станал скандал между двамата мъже, Ангел извадил нож и наръгал няколко пъти полицая. От болницата съобщиха, че полицаят е издъхнал около 1:00 часа през нощта от многото си наранявания, някои от които били в областа на сърцето. Ножът, с който е извършено убийството, е намерен в близък контейнер за боклук.

От Военно-окръжна прокуратура в Пловдив съобщиха, че е повдигнато обвинение срещу младшия сержант от военно формирование в Пловдив за това, че чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето умишлено е умъртвил Лазаров. Убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин. Желязков е арестуван за 72 часа, след което ще бъде поискано от съда да му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

В Сопот всички са потресени и недоумяват как добродушният, усмихнат и винаги услужлив полицай се е забъркал в такава история. Съседите на Желязков, който дори е домоуправител, също са много изненадани.