Задържан е военнослужещ, намушкал с нож и причинил смъртта на 45-годишен мъж в Пловдив, Военноокръжната прокуратура е образувала досъдебно производство.

"Прокуратурата ще излезе със специално прессъобщение с подробностите, работи се активно по горещи следи", съобщи пред "Фокус" говорителят й подполковник Ангел Узунов.

По информация на в. "24 часа" извършителят е сержант от бригада "Специални сили" в Пловдив, чието име е Ангел Желязков, а убитият Добромир Лазаров е бил служител в полицейския участък в Сопот.

Инцидентът е станал в кв. "Кючук Париж" около 23,30 часа снощи, а причината е жената, с която Ангел живеел. Той изпил голямо количество алкохол и тя го докарала с колата си. Минути след това пристигнал Добромир, с когото преди време тя имала отношения и бил техен съсед. Той настоял да се разберат "по мъжки". Избухнал скандал, при който сержантът извадил нож и го забил в гърдите на съперника си. Пострадалият е закаран с линейка жив в УМБАЛ "Св. Георги", но по-късно е починал.

Задържаният е домоуправител на жилищен вход, съседите го описват като добронамерен и кротък човек, съобщи bTV. Инцидентът е станал на улицата. Жената, станала причина за драмата, е 32-годишната дознателка от полицията в Карлово Люба Алексовасъщо. Пред разследващите тя и военният твърдят, че Добромир Лазаров пръв е нападнал.