Оставката му беше поискана от премиера Бойко Борисов заради това, че има къща в скандалното селище край язовир "Ивайловград", станало известно като митничарското.

Марашев обаче отказа да подаде оставка, тай като неговата къща е законна.
Вчера директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви, че няма да има дисциплинарно производство срещу Марашев, тъй като резултатите от предварителната проверка са показали, че той не е извършил дисциплинарно нарушение. По тази причина нямаше и основание той да бъде отстранен от длъжност.

В резултат на разговорите, които Танов допълнително е имал с Марашев, обаче днес той е подал заявление и е преназначен, съобщиха от агенцията.
Оттам уточняват, че продължава разпоредената процедура по събирането на информация за законосъобразността на притежавания от Марашев имот. Очаква се да бъдат предоставени и данни от НАП и от останалите компетентни институции.

Вчера стана ясно, че още преди близо 10 г. министър е подписал да бъде създадено ваканционно селище на брега на язовира.

Междувременно днес премиерът Бойко Борисов отрече обвиненията, че друг от собствениците на скъп имот в митничарското село - свиленградския бизнесмен Павлин Паришев - Парко, е спонсорирал ГЕРБ.
Вчера министър-председателят заяви, че такива вили, като на богаташите в България, няма дори на Маями бийч и в Сен Тропе.