Собственичката на шивашки цех в Гоце Делчев отрече да е принуждавала шивачките да теглят бързи кредити. Тя по-скоро заяви, че това са задължения на шивачките, които тя е погасявала и се оплака от рекет от страна на подчинените си.

"Как мога да задължа някой да тегли кредит. Наистина ме заплашваха шивачките. Тези хора са хора, които са работили при мен и ме заплашваха, даже още получавам заплахи от тях, че няма да си дръпнат жалбите, ако не платя и тези, и тези. По тая логика аз имам 60 човека, сега с две думи всички 60 човека мога да кажат "Това са ми парите на мене, ти ми ги взе", заяви по телефона Христина Дамянова, която отказа да застане пред камерата на bTV.

Шивачките от цеха пък са подали колективна жалба в полицията, че Христина Дамянова ги е принуждавала да теглят кредити, за които в момента ги издирват. Полиция, прокуратура и омбудсман се заемат със скандалния случай в Гоце Делчев. Служителки на шивашки цех се оплакаха, че шефката им ги е карала да теглят бързите кредити уж с цел временно да осигурят пари в брой на фирмата, а след това ги оставила те да връщат борчовете.

Над 20 души вече получават заплашителни позвънявания от кредитните институции, след като, според жените, шефката им не изпълнила ангажимента си да върне изтеглените от тях бързи заеми.

Това предизвика гневната реакция на подчинените й, които се заканиха, че ако институциите не си свършат работата, ще се разправят сами с нея.