Бивши служители на фалиралия шивашки цех "Мит-стил" ООД на Христина Дамянова, базиран в околностите на Гоце Делчев, съобщиха пред "Струма", че шефката им ги е карала да теглят заеми от фирми за бързи кредити, като обещавала бонуси към заплатите, а после прибирала парите. Обещавала също така, че до две седмици щяла да изплати всеки кредит.

Те са подали жалба в полицията в Гоце Делчев.

Шивачките разкриват, че Дамянова била бивша служителка на фирма за бързи кредити в Гоце Делчев. После отворила шивашки цех в околностите на града. Те твърдят, че предлагала на всеки свой служител да тегли бърз кредит, за да може тя да събира комисиони и точки за екскурзия в Дубай.

"След втория ден на всеки нов беше казвано да тегли кредит. Подписвахме документите пред нея. После излизахме от офисите на кредитните институции, тя вземаше парите и обещаваше да погаси всички кредити. Погаси по няколко вноски на част от хората и после спря. По-късно разбрахме, че дължим различни суми на пет кредитни институции - Сити кеш, Изи кредит, Кредихелп, Кредийес и Микрокредит", разказват шивачките. В крайна сметка се оказало, че над 100 души дължат суми от 800 до 15 000 лева.

Семейството на 60-годишната Анета Назлиева, както и Ани и Милен Назлиеви изтеглили по един кредит на стойност 1000 лева. "Откакто разбрах какво се е случило, буца ми заседна на гърлото. Синът ми е инвалид. Не може да работи, а трябва да изплащаме кредити. Искам само да спрат да ми звънят от фирмата за бързи кредити и всичко да се успокои", сподели пред "Струма"  Анета Назлиева от Гоце Делчев.

7000 лева пък дължи Гюлфие Тахирова. Тя сподели, че пред нотариус нейната бивша работодателка обещала до месец октомври да й върне всички пари, които Тахирова е изтеглила заради нея.

Сред ощетените е и семейство от Сатовча, което дължи 11 000 лева. Ужилени от Христина Дамянова има в Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Корница, Брезница, Борово и други населени места в региона. Освен жалбата в полицията те са решили да подадат сигнал за измамата и в прокуратурата.

Репортер на "Струма" се е опитал да се свърже с Христина Дамянова, за да вземе и нейната позиция, но телефонът й бил изключен.