Рано тази сутрин служители на Съдебна полиция отидоха в дома на Диана Горсова във Велико Търново, за да я изведат принудително. Минути по-късно обаче униформените излязоха сами от входа без да коментират.
Те действаха по разпореждане на съда от миналото съдебно заседание, тъй като тя отказа за втори път да се яви и да даде показания срещу съпруга си. Днес Софийски райнонен съд заседава отново по делото срещу бащата на Мануела Красимир Горсов. Той е подсъдим за това, че не е изразходвал по предназначение сумата от 130 000 лева, събрани по дарителски сметки за лечението на дъщеря му, която изпадна в кома след катастрофата, причинена от Максим Стависки.
"Не съм виждала нито близките, нито Мануела. По принцип бях приятелка с нея, много добра даже, но така и не съм набрала смелост да отида да я видя, просто запазила съм в спомените си едно впечатление за нея и искам да остана с такова впечатление!", каза пред екипа на БНТ Паулина Мицканова, приятелка на Мануела.
В пълна тайна остава и как върви възстановяването на момичето. Лекарите в старата столица, които се грижат за нея, имат изрична забрана да дават каквато и да е информация. Съседите също не знаят нищо.