Протестиращи, придружени от деца, нахлуха в зоната за сигурност на полигона в село Црънча по време на стрелбата на снайперистите, които имат подготвена демонстрация за Деня на храбростта на Гергьовден. По-малко от час преди тях на място бе премиерът Бойко Борисов, който разговаря с военните.

Ситуацията предизвика опасност и се наложи спецчастите на полигона да прекъснат антитерористичната демонстрация.

Цивилните нарушиха правилата за сигурност, тъй като бяха близо до мястото, откъдето стреляха снайперистите, съобщи bTV

скрийншот bTV

Недоволните дошли на място, тъй като разбрали, че премиерът Бойко Борисов е там за празненствата. А протестът им е бил свързан с гората в съседство, която, по думите им, се продава по 2-3 лв. на декар.

Намеси се полиция, която върна хората в Црънча.

"Тази гора не е в района на този полигон, тя е в друг район. По никакъв начин техните искания нямат връзка с българската армия. Приемам такъв акт като грубо неуважение към действащата българска войска, към ветераните, отдали живота и силите си за просперитета на армията и войните, заради които съществува нашата родина. Тези 5-6 човека са единичен случай, те изразяват недоволство към пазарджишкия кмет, което няма връзка с нас", коментира ген. майор Явор Матеев, който водеше демонстрациите в Црънча.

Преди да спрат демонстрациите - там военните показваха как се обезврежда движеща се мишена и обект, заловен от терористи.