Студенти от Софийския университет и други висши учебни заведения в страната излязоха на протест пред сградата на Ректората в София на протест с искане за оставка на правителството на Бойко Борисов.

Пред Софийския университет има десетки студенти с плакати още от 7.30 ч.

Опънат пред Ректората е голям транспарант с надпис "Оставка", както и по-малки плакати и с искането на други езици - "Demission" и "Resign".

Събралите се висшисти са категорични, че правителството на премиера Бойко Борисов е допуснало "много гафове" в управлението си, заради което трябва да си тръгне веднага.

"Студентите винаги са били будни, информирани и бдящи за случващото се в страната. Сега е време да го покажем с ясно изразени действия и позиции. Разпадът на правосъдната система през последните години и особено действията на главния прокурор Иван Гешев ни принуждават да изразим гласно своята гражданска позиция", мотивират заявката си студентите.

Те заявяват, че не желаят да наблюдават повече потъпкването на законите и правата на гражданите от главния прокурор, премиера Бойко Борисов и задкулисието.

"Събира ни непоносимостта, недоверието, отвратеността от всички гафове, които се случиха през последните месеци, епитетите с които ни наричат", обяви пред bTV студентът от Юридическия факултет на Софийския университет Николай Йорданов.

Не се планира да бъде блокирано движението на кръстовището пред Софийския университет.

Преди месец антиправителствените бяха подкрепени и от 33-ма преподаватели от СУ, Нов български университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия.