Производството срещу казанлъшкия униформен се води от прокуратурата в Сливен, съобщи пред Дир.бг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Красимир Карчев е разследван, след като в началото на годината се нахвърлил върху футболния треньор от Раднево Динко Славов, бил го и го душил по време на аматьорски мач между отборите на Раднево и "Бузлуджа" от казанлъшкото село Енина. Славов си извадил медицинско и подал жалба.

Румяна Арнаудова уточни, че първоначално досъдебното производство се е водило срещу неизвестен извършител, но впоследствие прокурорите от Сливен са успели да съберат доказателства, че извършителят е Карчев.

Предстояло следващата седмица полицаят да бъде привикан и да му бъде повдигнато обвинение за побой и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, но междувременно той разстреля 62-годишния кардиолог Христодулос Каландзаки на остров Крит и бе задържан от гръцката полиция.

"Сега колегите ще преценят последващите си действия, като е възможно да бъде поискана европейска заповед за арест на Карчев. Все пак това е въпрос на преценка на прокуратурата в Сливен", допълни говорителят на главния прокурор.

Самият потърпевш Динко Славов коментира пред казанлъшката телевизия "Presstv", че полицаят се е опитал да го убие.

"След спорна ситуация,  Красимир Карчев се нахвърли срещу мен с думите: „В Енина имам право само аз да говоря на играчите и никой друг“, след което ме хвана за гушата, повали ме на скамейката и се е опита да ме души", обясни Славов.

Треньорът изпаднал в безсъзнание за близо пет минути.

Днес полицаят убиец и съучастницата му Дешка Каландзаки ще бъдат разпитани и гръцкият съд ще определи мерките им за неотклонение. Ако бъдат признати за виновни, двамата може да получат доживотни присъди.