Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".
Говедарски бе арестуван в Раковски на 18 август при спецоперацията срещу незаконна търговия с благородни метали, включително платина.

"Продължават процесуално-следствените действия по случая със задържането на съпругата му. Сезирана е Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност", каза още Цветанов.

42-годишната Ц. Г. от Раковски е била задържана непосредствено след изтеглянето на крупната сума, уточни междувременно старши комисар Тодор Чонов, директор на ОД МВР Пловдив.
"Работим по хипотезата, че тези пари са придобити от престъпната дейност на групата. Към момента проверяваме не само банковите сметки, но и банкови сейфове, а също така – и движимо и недвижимо имущество на задържаните”, добави той.

На 20 август състав на Пловдивския окръжен съд остави в ареста трима от тях - Радослав Балджийски, сочен за организатор на групата, декларирал близо 369 кг сребро за износ за Турция, бижутерът Иван Говедарски, който се занимавал с незаконната леярна в Раковски и има магазини за бижута, и Йосиф Зайков - пазач в леярната.

В началото на август стана ясно, че четири дни преди да бъдат освободени задържаните при операция „Всичко коз” от техните сметки са изтеглени 567 000 лв.  Парите били изтеглени от "бушона" Пламен Каракашев от Русе, който е социално слаб, с пет ефективни присъди за кражби. Помогнали му близки на варненския бизнесмен Венко Кръстев, сочен за организатор на групата, укривала данъци.