Инцидентът е станал на 7 октомври, като входната врата на апартамента е подпалена, съобщи Нова телевизия.

Според полицията нападението е извършено с коктейл "Молотов". По случая са разпитани 10 души, петима от които са посочени лично от адвокатката. Цветелина Йотова и Ценко Чоков са близки приятели, а от 20 години тя е негов личен адвокат. Затова Йотова се съмнява, че палежът в дома й е извършен от опоненти на кмета на Галиче.

Сред посочените от адвокатката е синът на един от основните противници на Ценко Чоков – Веселин Попов-Лунгара. Йотова твърди, че преди половин година той я заплашил, че ще я подпали.

"Веселин беше приятел със сина ми. Бяха съквартиранти във Варна. Получих заплахи от него. Каза ми, че ще ме запали, докато спя и затова аз от месеци не си стоя в жилището. Минавам само, за да си взема дрехи. Спя при родителите ми", заяви Цветелина Йотова.

Синът на Лунгара категорично отрече да е заплашвал юристката.

"Не съм заплашвал тази жена. Дори не съм я виждал от много време", каза Веселин Попов-Младши. Той обвини юристката, че заедно с Ценко Чоков са откраднали много земеделсик земи, а синът й, че се занимава с наркотици.

Кметът на село Галиче и синът му Мартин са в ареста от месец май т.г., след като заедно с още четирима души бяха арестувани при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Галиче, а през юни Специализираният наказателен съд ги остави окончателно в ареста.