През почивните дни, 5 и 6 юни, регионални здравни инспекции организират изнесени ваксинационни пунктове на открито. В тях всеки, който иска ще може да се имунизира срещу COVID-19 като избере вида ваксина, която да му бъде приложена. На място ще се издават и ваксинационни сертификати на лицата, при които поставената доза е завършваща ваксинационния курс, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Изнесени пунктове ще има в градовете Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и Велико Търново. В Габрово мобилни екипи ще поставят ваксини в отдалечените села на областта.

В Плевен пред мавзолея на "Св. Георги Победоносец" ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19. Кабинетът ще работи от 10,00 ч. до 16,00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19.

В Стара Загора пункта на открито е на входа на парк "Артелерийски" и ще работи от 9 до 14 часа .

През почивните дни във Варна ще бъде открит изнесен ваксинационен пункт на входа на Морската градина от 11 ч. до 18 ч. През седмицата ваксинационни пунктове ще работят в двата МОЛ-а в града.

В Бургас изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат открити на трите входа на Морската градина и при замъка в село Равадиново.

В Пазарджиишко изнесените пунктовете за ваксинация са два - пред сградата на община Пазараджик и пред община Велинград с работно време от 10 до 15 часа

На 5 юни (събота) във Велико Търново ще работят "зелени коридори" за ваксинация: здравен кабинет в СУ "Емилиян Станев" и в клуба на пенсионера и инвалида в СУ "Вела Благоева", с работно време от 10,00 до 14,00 ч.

В Габрово мобилен екип за ваксинация срещу КОВИД-19 ще посещава по график габровските села през цялата седмица.

Този уикенд в София отваря врати четвърти мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19. Той ще бъде разположен в обновения Северен парк при входа откъм улица "Бели Дунав" в квартал "Надежда".

От 9 до 16 часа ще работят и останалите три пункта в Южния парк при входа откъм бул. "Гоце Делчев", в Борисовата градина до езерото "Ариана", както и в квартал "Красна поляна" на бул. "Възкресение".

Ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските болници, за да се избегне струпването на хора и опашки. Над 1000 души са се ваксинирали миналия уикенд в мобилните пунктове, съобщиха от Столичната община.