С операцията противодействаме на незаконната търговия и разпространение на оръжие, заяви за "Фокус" вътрешният министър Цветан Цветанов.

Проверени са три адреса в казанлъшкото с. Крън, с. Градина, община Първомай и в София, съобщиха от полицията. Открити са 4 автомата "Калашников", 13 пистолета от различни марки, 5 картечни пистолета, 6 карабини от различен калибър, 8 револвера, 4 гранати, 3 заглушителя за пистолети, 2 противопехотни мини, над 2000 патрона от различен калибър. Намерени са стотици части, детайли и принадлежности за огнестрелно оръжие - цеви, цевни кутии, затвори и др.
В с. Крън е открита нелегална работилница за производство на оръжие.

Арестувани са Пламен Николов, Стефан Стефанов и Рашо Рашев, каза Цветан Цветанов.

Операцията е започнала в момента на сделка за покупка на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Тогава е задържан 50-годишният Пламен Николов, който е криминално проявен за кражби. Той е задържан в Казанлък. 

В София е задържан Стефан Стефанов от Свищов. В Пловдив е арестуван 48-годишният Рашо Рашев, който е криминално проявен. На неговия адрес в село Градина са намерени много оръжия.

„Смятам, че това е едно достатъчно добро доказателство за българската съдебна система", заяви Цветанов. Подобни оръжия, както и премиерът беше казал, не се взимат, за да се шие с тях, а се взимат, за да се извършват престъпления, както беше и при Килърите”, и при всички останали убийства”, добави той. 
"Оръжейниците" не е свързана с акция „Килърите", уточни Цветанов.