МВР засече ”Оръжейниците” с нова акция

Трима души са задържани в поредната акция на МВР - "Оръжейниците" в страната.

Обратно в новината

Коментари - МВР засече ”Оръжейниците” с нова акция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цвъки,Цвъки.............. Ти какво да не мислиш, че в Крън Казанлъшко можеш да намериш шоколад или пасти-сигурно и такива лакомства се намират?!? Там от времето на бащати още, като служеше в ДС си продаваха оръжие и муниции, та нали там са заводите за тия работи, а и половината население е работило в тия заводи?!? Да не би с това дето намерихте да е извършено убийсто?!? Ами ако е за колекция ?!? Питамте умнико вИФаджийски, като какви ще съдят тия съдиите ?!? Разрови се по София, сигурно ще откриеш по големи арсенали, с които наистина е убивано и тогава ще можеш да правиш физиономии на съдиите! А на тия пиар журналисти от 24 часа хиляди усмивки испециални поздрави от почиващите в КК Албена

За никой не е тайна ,че в този район/Казанлък/ оръжие има бол.Това не е кой знае каква топ новина. Сега от прокуратурата ще кажат,че тези оръжия са от ШОКОЛАД. И всяко чудо за три дни. Какво стана с проверките в Сл.Бряг ??? Данъчните проверяват музиката си върви хората си поркат. В коя НОРМАЛНА държава се прави така ???? ала бала е всичко.

Ти чак сега ли са светна, че всичко е "мижай да те лажем" , хахахахха

Така е!!! Милата ни държава и политици мило и драго дават да ни изгонят от БГ. Дърпах се , ама от 6 месеца ме няма.Ариведерчи! П.П. Какво чакаш :)

По-логично е да изземват автомобилите и преследват шофьорите УБИЙЦИ от колкото незаконното оръжие. С оръжието се избиват бандюгите (те и без това са за избиване), а недобросъвестните (бабаитите) шофьори избиват НЕВИННИ ГРАЖДАНИ И МАЛКИ ДЕЦА. Съотношението на едните убити към другите е около 100:1 (около 1000 за година от катастрофи срещу я има я няма 10 опуцани от незаконно оръжие).

трябвало е някоя електронна книга (изтеглена от читанка.бг) и да ги обвинят в нарушаване на издателки прихоси, или пиратски софтуер да им намерят (в краен случай нелицензиран уиндоус)

Надявам се да ги задържат, но всичко зависи от доказателствата и как са събрани. Оръжието е доста, явно е за какво се ползва, но съдът не работи с предположения и догадки, а при доказана връзка м/у оръжието и предишно или бъдещо престъпление. По цял свят съдиите работят така. Нашите не правят изключение. Дано МВР най-накрая са си научили урока и да са иззели автоматите със заповеди, поемни лица и т.н. и да ДОКАЖАТ връзка на оръжието с престъпление. Иначе ще ги осъдят само за притежание на оръжие без разрешително.

От статията става ясно че, са намерени автомати и пистолети.По-късно ще се установи че,всички са със законни разрешения за съхранение и носене.

нема начин, освен съдията да е наистина отсекъде избушен.

Ами нищо чудно. И сто калашника да намерят това пак няма да докаже, че x или y е стоял на завоя и е стрелял с него. Всички знаем че са виновни ама съда работи с доказателства, и тъй трябва да е. Иначе нямаше да има нужда от адвокати, ами всички на бесилото. Тъжна работа.

Конгратулейшъни! Акцията е успешна, бандитите са задържани. Но в Казанлък и в околните села във всеки гараж има по един АК. И още нещо - нека да изразим одобрението към Цветанов и Борисов след като бандитите бъдат ОСЪДЕНИ! И ще бъда горд с моето правителство когато ИЗЛЕЖАТ поне 2/3 от присъдата си! От 20 г. стотици наши полицаи, следователи и съдии се обучават в най-добрите (основно щатски) полицейски академии, разследващи и разузнавателни централи. И не могат да съберат едни читави доказателства, Извод - или са ужасно тъпи, или са ужасно корумпирани! Така че Цецко ти е малко рано да се хвалиш!!!

ЕКСКУРЗИАНТИ САААА за това сме до тука.

Може да има във всеки гараж по един АК-47 ( това съм го видял с очите си ) , ама не всички търгуват с оръжие и не навсякъде има оръжейни работилници, които да снабдяват престъпниците

"Тате ,защо поливаш градината с нафта? " " -Трай бе, да не искаш да ръждясат пищовите от долу!?!"

Невинни са!Съдът веднага да ги освободи."Не сте сами!"

Няма лошо нека да работи полицията, но като изземва веществени доказателства и извършва процесуални действия да го върши по законния начин и тогава няма да има проблеми със съда. Не е толкова важно какво е количеството (не че няма значение), но е по- важно да е спазен реда, защото както за един, така и за 100 патрона си е все едно престъпление и тогава съда няма да е крив на ЦЦ и ББ.

Нели Куцкова ще каже, че може и да се шие с това, да се сглобява/разглобява със забавно развлекателна цел, да се разглеждат като "автомати от колеция 2010" и т.н. "Няма доказателства за извършено престъпление..." - ще я подктепи и Марин Марковски и хайде отново под гаранция.

' Независимите ' съдии не са ли пуснали още задържаните ' лоялни ' граждани на републиката ? А уриниращият във фонтани не е ли поискал пак оставката на Цветанов, защото за пореден път задържа негови хора, които нямат автомати и гранатомети, а си имат детски играчки ? Хайде бе, другари, много се бавите ! Действайте и освобождавайте задържаните, че току - виж получат някоя дископатия или започнат да имат проблеми с пикочните пътища !

Браво - отново шумно обявена акция с гръмко име! Така трябва, така се громи престъпността! Единствено Бойко и Цецо могат да спасят държавата, до три години надминаваме европейците!

Нещо не виждам писанията на "смелите демократи". Спят ли, крадат ли, плачат при Пъравнов и съдийте ли..... Чакаме ги да ревнат, че се нарушават правата на човека да си има автомат за лично ползване. Също така е нарушено правото им да имат личен танк, гранатомет... "КАК ТАКА Бойко ще ни нарушава правата - полицейска държава. Ние сме ДЕМОКРАТИ...!" Хайде плачете и хленчете бе демократчета - фалшиви хора, оставени от Господ на земята, за да ни показват кое е лошо. Едно е ясно - бандити има и на тях им помагат други бандити но от по-високо - съдебни системи, политически партии и лобита, президентски съветници, продажни "полицаи" и т.н. .....

Споко,пак ще ги пуснат...

d4

малко са намерили.трябвало е и подводница, изтребител Месершмит, танк Т34, гаубица, БТР и БРДМ...може и някоя ракета земя-въздух..тогава доказателствата щяха да бъдат достатъчни за независимата съдебна система.

Това би трябвало да е количеството оръжие, разрешено за всеки гражданин в тази безполицейска държава. Друг е въпросът, за чий му е заглушител на пича, и трети - това ли е най-големия склад за нелегално оръжие в България. За момчето с ловните и колекционерски мераци - Калашников и .22 още не са оръжия от Балканската.

Заглушител си трябва - ми то е невъзпитано и знак на неуважение към съседите да се стреля без заглушител... Да не говорим, че ако си цениш слуха, по-добре да ползваш. Не във всяка ситуация имаш време да нахлузиш антифони или да слагаш тапи за уши я - а заглушителят е винаги готов :-)

убаво ги хванали, хубаво събрали оръжията, никой не го оспорва.Остава въпросът, как са събрани и иззети оръжията.Да не се окаже че са иззети не по надлежния ред и не са описани действията както трябва.Тогава всичко отива по дяволите, остава само PR акцията.Защото до сега само това виждаме .

ТОВА НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВА. ТОВА СА КОЛЕКЦИОНЕРИ И УЧАСТВАТ С ОРЪЖИЕТО В ПРАЗНИКА НА РОЗАТА.

тези няма да ги пуснат,трябва да опере някой пешкира.от 3 до 8 май беше,иначе работата става бозук.с това се кърпят дупки на хора които са им скъсани дрехите и/или джобовете/може и на оверлог/.няма да се учудя и гранатомет ако излезе отнякъде/с него се шият юргани за последно/.в този ред на мисли се замислям за кого работи тази оръжейница.за армията ли,или за други интереси.по военно време е била снабдител за армията,сега коя армия снабдява./Шивашката промишленост/. явно доста материал има за кърпене още,личи си!!!

Няма доказателства, това са семейни ценности, никакви оръжия. Хората са ги намерили и ги ползват за украса. Всички са болни. Даже тежко болни и трябва незабавно да се лекуват в чужбина. Ааа, пуснахте ги най-сетне.

ако всички задъряни за незаконно притеяване на оръжие са осъждани от съда,престъпността ще е много ниска или почти нулева...

Да, бе, да, как ли пък не! :-)

Прав беше другаря Р.П.(пикаещия във фонтани),че Цветан Цветанов трябва да си ходи. Ами то не остана членска маса от БСП-БКП която не е минала през ареста. Той ще вземе някой ден и да поиска Сергейчо да подкара цялата колонка към онова хубаво местенце ,че да се чуди милият ни съд кави да ги смуче от пръстите си.

И какво толкова като го има незаконното оръжие. Я сметнете колко хора загиват при катастрофи/годишно 800-900 човека/ и ги сравнете с броя на убийствата извършени със НЕЗАКОННО ОГНЕСТРЕЛНО оръжие. Преди няколко години когато имаше убийства през 2-3 дни годишно убийствата бяха 100-130. А по голямата част извършени със подръчни средства а не с огнестрелно оръжие. Не виждам да забраняват да се движат автомобили или пък да спрат продажбата на алкохол

Ама колко си елементарен...

Всъщност лекото неавтоматично оръжие трябва да е разрешено за свободна продажба, а носенето му също в някои рискови региони и от определени професии. Спешно е необходима законодателна промяна в тази посока. Т.е. може да се приеме, че този тип полицейски акции нарушават правата на хората да са въоръжени. Яко погледнеме и друго - армията също би могла да съществува и като разпръснати сред населението тежки оръжия, естествено без носене. Защо да не приемете в гаража си държавен танк срещу едно нормално възнаграждение и задължение да се грижите да него ? Това спестява средства за охрана и време за мообилизация при необходимост. Де факто имате армия с непрекъсната бойна готовност и минимални разходи. Не очаквам да бъда разбран. Тук личната свобода и отговорност никога не са били ценени.

На времето/говоря за 1965-70г./,се говореше че в Израел оръжието на запасняците се съхранява в домовете им . При това положение мобилизацията на запасните става за около 5-6 часа,защото всеки идва облечен и въоръжен на сборния пункт. При нас една непълна мобилизация траеше от24 до...часа. Вярно ,че Израел тогава воюваше с кой ли не...Египет, Сирия,......но те бяха винаги готови ,и това стана ясно през 1967г. ,когато 2-3 000 000Израелци разказаха играта на 72 000 000 араби.Между впрочем ,може ли някой да ми обясни каква е разликата между автомат и картечен пистолет?

Така е в момента в Швейцария - запасняците държат автоматичното си оръжие (SIG 550) вкъщи, заедно със запечатана кутия патрони. Това им позволява в случай на мобилизация да стигнат на собствен ход до най-близката казарма. Отделно, държавата субсидира патроните по стрелбищата, за да може хората евтино да се упражняват. При излизане от запаса, имаш опцията да си задържиш оръжието, след като се преустрои в полу-автоматично. По отношение на въпроса ти - основната разлика е, че картечният пистолет е пистолет, в смисъл, че няма приклад и че пълнителят се пъха в дръжката (например GLOCK 18). "Автомат" не е точно определение, в това отношение българският език не е достатъчно прецизен. На практика автоматите се разделят на sub-machine guns (българският превод ми убягва) и на assault rifles (щурмови пушки). Първите са леки оръжия, с къси цеви, приклад, но използват пистолетни муниции (например Heckler & Koch MP5, Uzi, MAC-10 и т.н.). Вторите, от своя страна, са по-дълги оръжия и използват по-мощни муниции (5.45x39 mm, 5.56x45 mm NATO, 7.62x39 mm, 7.62x51 mm NATO, 7.62x54R и т.н.).

Напълно съм съгласен. Всъщност, дори мисля, че си леко консервативен. Защо трябва да са забранени напълно автоматичните оръжия? Според мен всичко трябва да е позволено - автоматични, гранатомети, огнехвъргачки, танкове и т.н... Разбира се, ако човек не е осъждан за тежки престъпления срещу личността.

кво сега, прибраха 3ма и виждате ли... натрихме носа на съдийте... бе Вие толкова ли сте тъпи??? всеки 2ри мъж в прекрасната ни държавица има огнестрелно оръжие... или само за тези 3мата знаете??? или и за другите - пак някой Ви пречи???

Стига бе , това въобще оръжие ли е за нашите неподкупни съдии , те се интересуват само от имоти по морето и чужбина Не ги занимавайте с глупости , тези бедни хорица са го намерили това оръжие , помисли ли са го за бутафорно , но въпреки това тъкмо са тръгвали да го предадат в полицията Всеки съдия би ги оправдал, особено нашите

крайно време е да си направят една операция оставка . че ни писна вече от простотий .

Не може такава операция - за това трябва морал и съвест!

балгарскят неза висим сад ще реши че това са лични колекции и нищо лошо няма в това

Пазарът за оръжия в България трябва да се либерализира. Престъпниците винаги ще имат оръжие - тях забрани не ги ловят. Защо обаче да се забранява на нормални хора, спазващи закона и т.н., да притежават оръжие? Кой има интерес от това? Много просто - престъпниците, както и репресивни правителства, страхуващи се от населението. Не съм съгласен с тезата, че оръжия "се взимат, за да се извършват престъпления". Нормалните граждани трябва да са въоръжени, за да не са беззащитни овци. Всеки, който цени живота си, трябва да притежава оръжие - най-малкото пистолет, но и дълго оръжие - защо не АК? Хората трябва да се отърсят от комунистическата пропаганда и да осъзнаят, че никой освен тях самите не е отговорен за защитата на живота им.

ми ти можеш - ама не можеш да го използваш, освен ако вече не са те застреляли по аналогичен начин. т.е. за да утрепеш крадец, трябва вече да са те утрепали

Така е... Бе то, ако се наложи, по-добре в съда, отколкото мъртъв, но все пак си прав - трябва да се направи нещо и по този въпрос.

Снабдили са се хората за нова година, да има с какво да пуцат :)))

Па то в селата около бившите оръжейни заводи - Казанлък, карлово, Сопот и Лясковец във всяка къща има оръжие и джепане. Който не го знае това не е в час. В райна на подболкана ходят на лов с калашници. Незаконно оръжие в страната бол.

Да ама не. Като са взимали доказателствата са ги вдигали с дясната ръка, а не с лявата. Значи не могат да послужат за пред съда. Обвинените да се освободят, а оръжията да се подарят на някой наркопласьор.

именно. на нашите съдии все някой им е крив.

Пак ще излезе имитация на бурна дейност при фактическо пълно бездействие.

физ кол турниците вместо да ни заблуздават че варшат нещ саществено като гонят михаля, да арестуват тези които ограбиха милярдите и докараха балгарина да баде наи беден в европа. имената им се знаят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Когато в някои държави се задържа "такова " количество оръжие - разнищва се защо би могло да го има Еди Кой Си, за какво би могло да му послужи и т.н. Мой приятел, го задържаха, осъдиха - разбира се условано, защото той просто колекционираше ДЕЙСТВАЩИ оръжия от Балканската и Втората война. Освен за келешлък или да плашат гарги - за какво им е било нужно на задържаните досега 100-тина човека това оръжие? За престъпления, продажба, гъзария, за всеки случай, дебилия, да го има... Я анализирайте, и ще ви кажа какви лепенки има в една държава - свързани с оръжие, де... Уф - и така написано за 55-ти път и 155-та акция - да не се окаже, че в България във всеки дом има оръжие.

Така е!

Е сега ще ревнат тези, които МРАЗЯТ Бойко Б., че това са глупости, никой не ги е доказал тези неща и никой не е в състояние да ги докаже, няма престъпници в Б-я. УВАЖАЕМИТЕ СЪДИИ пак ще ги пуснат и пак ББ е виновен, че лица притежават незаконно оръжие. Време е да се изнасям от Б-ята.

Ма махай се, какво седиш още? По света има 300 млн. "Калашников", наще задържали средно скромна колекция и вече "акция" провели... Ударили "тежко" организираната престъпност... Чак се пъне Цветанов на съдебната система ... Комедия отвсякъде!

досега що не си се изнесъл - тук е място само за социялно слаби съдии с имоти по морето и мутри спортуващи по затворите на издръжка на държавата :д

Да пратят Оръжейниците да правят компания на Килърите - в раирани костюми и да лъскат наровете! Ако и този арсенал не е достатъчно доказателство за българския съд, тогава явно ще трябва да си внесем съдии от ЕС - от Германия, Франция или Италия (от организацията за борба с мафията - там не се шегуват!), а може би и от САЩ, Япония или Китай!...

Абе,то небило компютри а компоти,не са ги внесли а са ги върнали!Изобщо нищо не е както се представя.А моя съвет е да се съберете с ЦЦ и другите подобни и до ходите в някоя от изброените държави!

Тая престъпност, при тия мерки, бе тия - се не спряха! Та - подкарваме медузите, октоподите, коз, коз и две пешки - метър - втори сезон 3,451 епизод! За неразбиращите от белот - основен термин в таз игра е "коз и мат"!

промити червени мозъци и безхаберници ....

А има ли вероятност при таз брилянтна акциика МВР да е подхвърлило оръжиицата? Всички знаем че не е никакъв проблем да го направи.

Не е проблем, само че едва ли - това по селата всяка мутра го държи, по-лесно е да си хванат някой от колкото да му подхвърлят. Сега ни кажи, за чий всяваш FUD?

и кои сте тея 'всички'? От кой съд, де.

абе то да се шие може, ама не дрехи

ако всички задъряни за незаконно притеяване на оръжие са осъждани от съда,престъпността ще е много ниска или почти нулева... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво!Бой по престъпниците до дупка!

Уф като го знам съда напоследък, дано заповедите ви за обиск, арести или там каквато и да е бумащина да е подпълнена коректно иначе само отговори ще си задаваме.

така е да бяха ги гръмнали при съпротива на арест и щяха да спестят много средства на всички