На 12 септември на ул. "Тодор Влайков" във Варна заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила от петия етаж на жилищна кооперация сумата от 9225 лева. Да прибере парите се появила 71-годишната жена, която била задържана от полицейски служители в момента на вземане на сумата, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на проведеното разследване било установено, че телефонната измамничка, която действала като муле за мъж на име Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, извършени в периода от юни до средата на септември тази година.

Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи на телефонни измами, при които от различни хора - предимно възрастни и пенсионери, жената взела чрез измама по телефона сума в размер на близо 24 000 лева и около 100 грама златни накити.

Обвиняемата е действала на територията на Варна. От прокуратурата допълват, че днес в съда ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 71-годишната жена.